Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Co będzie ze sterownikami?

<< < (2/3) > >>

robertnik:

--- Cytat: michau w 22 Styczeń 2009, 19:18:17 ---Mój Aspire niepotrzebuje sterowników od ACER`a jak na razie wszystko działa :)

--- Koniec cytatu ---
Słowo "działa" ma pewnie wiele oblicz. a "lepsze jest wrogiem dobrego".
Na moim Wind U100 z starownikami z instalatora 7 i WU:
Grafika działa, ale po zainstalowaniu dedykowanych sterowników da się oglądać filmy bez "cięcia".
Wi-fi działa, ale po... działa zdecydowanie stabilniej.
Bluetooth niby działa, jednak nie wykrywa urządzeń i sam nie jest wykrywany, na dodatek dedykowane sterowniki po instalacji zachowują się identycznie.
itp itd...

gregor_y:
Ja wszystkie sterowniki mam od Microsoft i wszystko działa jak należy :)

Co do ATI to możę Microsoft zacznie pisac sterowniki  ;D

Mercor:
Gdyby nie MS to moj laptop stary ( BenQ P52 ) na windowsie powyżej XP byłby bezużyteczny. zgodnie z konwencją producentów ATI jest zobowiązane do dostarczenia sterowników do karty graficznej ale - zwaliło odpowiedzialność na BenQ, z kolei BenQ stwierdził że to nie ich działka i zwalił odpowiedzialnośc na ATI. Co z tego wyszło ? Ano to że gdyby nie sterowniki od MS to wiekszosc kart mobilnych ATI bylaby bezuzyteczna bo ATI "Nie kontynuuje wydawania sterowników do platform mobilnych". To jest kpina po prostu - wydają sprzęt do którego nie produkują sterowników...mamy sobie sami napisać tak ? Niestety w przypadku kart mobilnych nvidia ma podobne praktyki...aż dziwie się że żaden urząd się tym jeszcze nie zajął bo taki laptop bez poprawnych sterowników to właściwie jak wybrakowany produkt.

gregor_y:
Czyli pokłony dla Microsoftu Mercor :)

Pytanko stery które pobiera się przez Windows Update są robione przez M$? czy np:Ati,Nvidia itp

Mercor:
To zależy, sterownik z WU w Viscie był robiony przez Microsoft. Ten który pobiera sie w Win7 jest od ATI ( i oczywiście nie działa - fullscreen w jakiejkolwiek aplikacji = freeze karty graficznej ). Ale w Win7 są też wszystkie stery z Visty z tym że musimy anulować aktualizacje sterownika z WU.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej