Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Licencja na Windowsa
michau:
Witam,
Interesuje mnie ile osób z Forum będzie chętna za zakup licencji na nowego Windows`a 7? Czy ktoś już myślał nad tym? Zastanawiał się nad kupnem w przyszłości gdy już trafi na sklepowe półki? Może dożyjemy takiej sytuacji, że windows7.pl będzie miało własny sklep z Windows Seven w którym będzie można zakupić nową wersję Okienek po promocyjnej cenie z jakimś rabatem. Ciekawe na ile Microsoft wyceni swoje "Dziecko"? Czy tak jak Viste?
Zapraszam serdecznie do dyskusji
Pozdrawiam
mich@l2312:
Jest jeszcze za wcześnie, aby mówić o jakiejś konkretnej cenie. Mnie się wydaje że będzie kosztował mniej więcej tyle co Vista. Oczywiście jak tylko wyjdzie wersja RTM i trafi na półki sklepów, mam zamiar go kupić.
michau:
Wiadomo, że jeszcze dużo dni do premiery ale pisać można :) Ile kosztowała Vista na początku, bo teraz chyba troszkę taniej można kupić.
MP:
Dokładnie - nie warto rzucać się na system od razu po premierze. Warto odczekać kilka miesięcy, wtedy cena spada. Z pewnością MS podejmie kroki mające na celu spopularyzowanie nowego systemu (podobnie jak z Vistą) i będzie oferował dla posiadaczy starszych systemów preferencyjne warunki zakupów.
Dodam, że ze strony polskich użytkowników sprawa wyglądałaby znacznie lepiej gdyby system kosztował 115zł a nie ponad 300 (w stanach kosztuje około $115 [Vista]). No ale niestety nie doczekamy się takiej sytuacji.
Jeżeli chodzi o Vistę to nie zamierzam się na nią przesiadać z XP więc prawdopodobnie moim kolejnym systemem będzie właśnie Seven.
ziebal:
Ja mam nadzieję dostać Seven przez MSDN:AA, albo Technet (jeśli będe miał pewną sumkę odłożoną) :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej