Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
I się zaczęło, powiadomienie o <nie>Oryginalności systemu :D
Pittey_cziko:
W prawdzie komunikat znika po uruchomieniu komputera ponownie lecz w miejscu gdzie wcześniej widniał komunikat o aktywowanym systemie mam teraz coś innego... :'( . Królestwo i konia dla tego kto wie jak to cofnąć by było można zmienić klucz bez reinstalacji systemu. Loadery nie działając, nie da się cofnąć aktywacji w ten sposobik.. http://zapodaj.net/12e9fb42d7de.png.html
:'(
michalus:
http://www.mydigitallife.info/2009/11/06/fix-windows-7-activation-status-not-available-or-slmgr-0x80070422-error/ a potem aktywuj uzywajac oryginalnego klucza
pierwszy:
witam,
mam - można powiedzieć - podobny problem...
zainstalowanego mam jeszcze windowsa7 kompilacja 7100 czyli RC darmowy przez rok.
No i nadejszła ta chwila, że rok ten się kończy :'( i dostaje komunikat jak na obrazku poniżej...
I pytanie: czy można jakoś uniknąć reistalacji windowsa i pozostać na "starym"? czy ktoś tego już próbował i z jakim skutkiem?
Czy wystarczy "zmienić klucz produktu"?
Pytam, ponieważ nie widzę (innej niż wygaśnięcie licencji) potrzeby, ani nie mam za bardzo czasu i chęci na "stawianie systemu od nowa"
McVein:
--- Cytat: pierwszy w 18 Luty 2010, 13:56:21 ---witam,
mam - można powiedzieć - podobny problem...
zainstalowanego mam jeszcze windowsa7 kompilacja 7100 czyli RC darmowy przez rok.
No i nadejszła ta chwila, że rok ten się kończy :'( i dostaje komunikat jak na obrazku poniżej...
I pytanie: czy można jakoś uniknąć reistalacji windowsa i pozostać na "starym"? czy ktoś tego już próbował i z jakim skutkiem?
Czy wystarczy "zmienić klucz produktu"?
Pytam, ponieważ nie widzę (innej niż wygaśnięcie licencji) potrzeby, ani nie mam za bardzo czasu i chęci na "stawianie systemu od nowa"
--- Koniec cytatu ---
Musisz pamiętać tez o tym 7100 RC nie będzie wspierany przez Windows Update związku z tym nie będą się instalować poprawki zakresu sprzętu oraz zabezpieczeń samego systemu. Po za tym nie opłaca się robić z RC RTM-a gdyż większość jego głownych plików ma podpis cyfrowy właśnie 7100 anie 7600 a co za tym idzie? brak zgodności np. loaderami a to moze (ale nie musi) tylko rozłożyć ci system na łopatki.
pierwszy:
--- Cytat: McVein w 18 Luty 2010, 14:45:49 ---(...)nie będą się instalować poprawki zakresu sprzętu oraz zabezpieczeń samego systemu(...)
--- Koniec cytatu ---
bez tego dało by się żyć... ale brak zgodności z przykładowymi loaderami byłoby zapewne "niewygodne".
No cóż widzę, że będę musiał znaleźć i poświęcić te parę godzin na nową instalację :/
dzięki za odp
pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej