Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
W7 na kilku komputerach
Szm3R:
Wszystkie W7 obecnie sprzedawane mają w specyfikacji "liczba stanowisk/uzytkownikow: 1". A ja mam w domu 3 komputery PC... jest jakaś wersja W7 z np. 3 licencjami? albo czy te wersje na 1 stanowisko można zainstalować na 3 komputerach i pracować na nich jednocześnie?
Przyznam szczerze że nie uśmiecha mi się kupowanie 3x W7 Pro ;)
hubert1:
w usa jest dostępna wersja familijna na 3 stanowiska, lecz w polsce nie. Kupując oem lub box możesz zainstalować na więcej niż jednym kompie lecz łamiesz licencję.
Ponadto przy oemie możesz mieć spore trudności z aktywacją. Z boxem nie ma takich problemow lecz jak wyżej: łamiesz licencję. Oem jest na jednego kompa, a box może być zainstalowany na jednym jednocześnie, lecz licencję możesz przenosić pomiędzy stanowiskami pracy. Ale nigdy jednocześnie. Tyle teorii
Szm3R:
Czyli rozumiem że na windowsach obecnie sprzedawanych nie ma możliwości pracy na kilku komputerach na raz? (jednej licencji)
kamiton:
Bardzo dobrze rozumiesz:)
Szm3R:
To bardzo nie dobrze że dobrze rozumiem ;)
Swoją drogą, szkoda że nie pomyśleli o takich przypadkach. Dzisiaj ludzie co raz częściej mają kilka komputerów w domu...
Już chciałem kupić W7 a tutaj microsoft stawia mnie w sytuacji gdzie albo kupię 3x W Pro, albo ściągnę pirata ;(
No ale nic... dzięki za pomoc ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej