Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Czy windows 7 nadaje sie do netbooka?

(1/5) > >>

wojtaszek:
witam.otoz mam pewnie dylemat i wciaz nie wiem jaka decyzje podjac... otoz mam netbooka( procesor 1,6 GHZ i 1 GB RAM'u) i preinstalowany na nim system windows xp sp 3 home edition.netbook zakupiony rok temu w grudniu.a system juz teraz jak dla mnie poprostu pracuje koszmarnie wolno... przedewszsytkim jesli chodzi o czas startu a zwlaszcza wylaczania.moze to wina ze instalowalem na nim windows blinds,icon packager i takie pierdoly ale to na drugim profilu ktory wlasnie usunalem.przywrocilem ekran logowania standarowy i zrobilem 18 GB wolnego miejsca na dysku i system wyraznie przyspieszyl ale tylko w pracy.czasy startu i wylaczania nadal sa denerwujaco dlugie( wylacza sie okolo minute,czasem nawet wiecej) i tu moje pytanie.co z tym zrobic? czy postawic nowy xp czy moze wlasnie windows 7? przeczytalem kilka artytkulow ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi.jedni mowia ze bateria dziala 2x dluzej a drudzy z kolei ze duzo krocej... jak z tym jest?czy ktos z Was mam Siódemke zainstalowana na netbooku( nie mylic z notebookiem) ? a jesli tak to czy warto go postawic? za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje ;)

Tom:
Ja mam o identycznych parametrach, chodzi lepiej niż XP półroczny.

Scofield1982:
Lepiej sobie zainstaluj Windows 7 Home Premium to ci wystarczy, poza tym Win 7 jest bardziej stabilniejsza od Xp-a.Win 7 to nowszy system.Ja używam Windowsa 7 Home Premium na laptopie i właśnie mi super śmiga.  ;D ;)

wojtaszek:

--- Cytat: Scofield1982 w 13 Listopad 2009, 23:09:33 ---Lepiej sobie zainstaluj Windows 7 Home Premium to ci wystarczy, poza tym Win 7 jest bardziej stabilniejsza od Xp-a.Win 7 to nowszy system.Ja używam Windowsa 7 Home Premium na laptopie i właśnie mi super śmiga.  ;D ;)

--- Koniec cytatu ---
wlasnie mialem zamiar postawic home premium ;) a wiecie jak to wkoncu jest z tym czasem dzialania baterii?

adam998:
wlasnie wyczytalem ze 7-ka chodzi krucej nawet o 57min na baterii niz XP... :o :o :o

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej