Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 będzie za darmo

<< < (4/5) > >>

Czujny:

--- Cytat: tbgkol w 08 Styczeń 2009, 13:44:16 ---
--- Cytat: barthd w 08 Styczeń 2009, 00:32:52 ---No wiadomo ;) Ale jest to także system wybierany przez tych, którzy nie potrzebują wodotrysków lub nie mają za dużo pieniędzy.

To tak jakby poniekąd Windows Vista faktycznie był przejściowy dlatego żeby Ci co go kupili tuż przed premierą sięnie zawiedli na Microsofcie dostaną taką szansę, Ci co to zrobili wcześniej są nieoficjalnymi frajerami w oczach koncernu z Redmond ^^

--- Koniec cytatu ---

Mylisz się. Tak samo było z premierą Visty i XP też można było wymienić...

--- Koniec cytatu ---

Tylko mówię, że Vista była wydana zbyt wcześnie bo efektem końcowym od początku tak naprawdę miał być 7...

tbgkol:

--- Cytat: barthd w 08 Styczeń 2009, 18:06:39 ---Tylko mówię, że Vista była wydana zbyt wcześnie bo efektem końcowym od początku tak naprawdę miał być 7...

--- Koniec cytatu ---

Vista to jeden z najgorzej zrobionych projektów. Dlaczego? Ano, na początku był Longhorn, do którego wpakowali wszystkie przyszłe funkcje i tak to wszystko wpakowali, że po prostu trudno było coś zrobić, bo ciągle jakieś errory, które trudno było naprawić, więc wystartowano od nowa i zmieniono nazwę na Vista, nieststy zrezygnowano z wieeeelu funkcji m.in. rewolucyjnego WinFS. ;)

michau:
Stawiają warunki, że trzeba zakupić Vistę a później zrobić aktualizację do 7 za darmo tylko czy warto? Bo jak ktoś kupi teraz Vistę to może się wstrzymać i kupić 7 za parę miesięcy.

shiv:

--- Cytat: tbgkol w 08 Styczeń 2009, 20:56:43 ---
--- Cytat: barthd w 08 Styczeń 2009, 18:06:39 ---Tylko mówię, że Vista była wydana zbyt wcześnie bo efektem końcowym od początku tak naprawdę miał być 7...

--- Koniec cytatu ---

Vista to jeden z najgorzej zrobionych projektów. Dlaczego? Ano, na początku był Longhorn, do którego wpakowali wszystkie przyszłe funkcje i tak to wszystko wpakowali, że po prostu trudno było coś zrobić, bo ciągle jakieś errory, które trudno było naprawić, więc wystartowano od nowa i zmieniono nazwę na Vista, nieststy zrezygnowano z wieeeelu funkcji m.in. rewolucyjnego WinFS. ;)

--- Koniec cytatu ---

Czy Vista taka najgorsza? Nie uważam. Jeśli o buildu 5000 całość została wykastrowana, to najwidoczniej Microsoft miał ku temu powód (Patrzcie dla przykładu na maksymalnie zbudowany Longhorn 4093). Jak dla mnie Vista jest zdecydowanie lepsza od Windowsa XP. I Jestem pewien, że nie puści bez AV 9/10 wirusów, które by XP puścił bez antywirusa.

tbgkol:
No ja właśnie z kolegą robiłem takie testy i tam gdzie w tych samych przypadkach, (strony dla dorosłych) W XP było 9 wirusów to w Viście tylko 1. Ja tam nie psiocze na Viste, bo to mój ulubiony OS po 98 i Me, i zawsze sądziłem że ten kto nie polubił Visty po prostu nie umiał jej uzywać. ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej