Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Win 7 x64 to głupota? Patch na 4GB Ram dla Win 7 x86 32bit

<< < (3/5) > >>

zbaracki:
sprobuj uzyc calych 8GB pamieci, i zobacz czy sie uda zaadresowac cala przestrzen. dobrze by bylosprawdzic tez, jak to bedzie sie zachowywalo na platformie, ktora w ogole nie obsluguje 64bitowych adresow.

124daniel:

--- Cytat: zbaracki w 20 Październik 2009, 18:53:41 ---sprobuj uzyc calych 8GB pamieci, i zobacz czy sie uda zaadresowac cala przestrzen. dobrze by bylosprawdzic tez, jak to bedzie sie zachowywalo na platformie, ktora w ogole nie obsluguje 64bitowych adresow.

--- Koniec cytatu ---

mozesz wykorzystac program ORTHOS,albo memtest i wtedy zobacz

rysi3k:
No tak stestować to raczej się nie uda, gdyż na jeden program w 32bitowym Windowsie można przypisać 1GB ramu ..

hubert1:
Powiem wam wszystkim jak to jest przynajmniej u mnie. Patch rzeczywiście działa, fakt. Ale powoduje ogromne problemy. Wiele (większość) prób kończyła się resetem i bluescreenem, uniemożliwiającym uruchomienie systemu. Kilka razy udało się to zrobić pomyślnie. Ale swoją drogą po co kombinować. Ktoś kto ma więcej niz 4 gb ramu nie będzie się bawił w takie patche i zainstaluje x64. A jak ktoś ma 4 albo mniej to mu się zbyt patch nie przyda, takie jest przynajmniej moje zdanie. Mam 5 gb ramu. Miałem sevena 32. Po instalacji patcha crashował i sypał bluescreenami. Ale nie chciałem używać systemu 32 bit tylko przeczekać do czasu aż pobiorę 64 bit. Pobrałem i zainstalowałem. Problemu nie ma.

Bartos:

--- Cytat: hubert1 w 20 Październik 2009, 19:50:03 ---Powiem wam wszystkim jak to jest przynajmniej u mnie. Patch rzeczywiście działa, fakt. Ale powoduje ogromne problemy. Wiele (większość) prób kończyła się resetem i bluescreenem, uniemożliwiającym uruchomienie systemu. Kilka razy udało się to zrobić pomyślnie. Ale swoją drogą po co kombinować. Ktoś kto ma więcej niz 4 gb ramu nie będzie się bawił w takie patche i zainstaluje x64. A jak ktoś ma 4 albo mniej to mu się zbyt patch nie przyda, takie jest przynajmniej moje zdanie. Mam 5 gb ramu. Miałem sevena 32. Po instalacji patcha crashował i sypał bluescreenami. Ale nie chciałem używać systemu 32 bit tylko przeczekać do czasu aż pobiorę 64 bit. Pobrałem i zainstalowałem. Problemu nie ma.

--- Koniec cytatu ---
i o to właśnie chodzi, że system 32bitowy nie potrafi poprawnie zaadresować tak dużej pamięci, co z tego że będzie ją widział jak nie wykorzysta, a jak nawet sie mu uda wykorzystać bo z błędami.
Miałem na starym kompie 6GB ramu i win7 x64 i nigdy w programach nie wykorzystał więcej niż 2GB a sam Windows 1,5GB, fakt że nie grałem w żadne gry

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej