Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Win7 32 czy 64?
JerzyMarian:
Moja maszyna ma:
1. 4 GB RAM,
2. procesor Intel Core 2 Duo E6600, 2.40GHz, 1066FSB, 4MB Cache, LGA775, 65nm, BOX
3. karta graficzna Sapphire Radeon X1950 PRO 512 MB GDDR3, 256 bit, PCI-E, TV/DUAL DVI, FULL RETAIL
4. karta sieciowa Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller,
5. płyta główna Gigabyte 965P-DQ6, P965 Express, DualDDR2-800, SATA2, RAID, GBLAN, FW, ATX
6. Dysk Seagate Barracuda ES; 320GB, Serial ATA/300, 7200RPM, 16MBcache, NCQ
Win 7_64 RC chodzi ładnie. Martwi mnie ten VPN Cisco. Z domu powinien mieć dostęp do firmy. Przed tem miałem Win 7_86 - wydaje mi się że chodził ciut szybciej. Róznica w cenie będzie chyba żadna. Tak sie składa, że wymieniam komputer razem z nowym systeme, tak mniej więcej co 3 lata. Tak wiec ta maszyna była pod VISTE_86 Ultimate. Nie zawiodłem sie na niej. Teraz widzę, iże nie bede musiał modernizowac komputera. Pozdrawiam
Madzia:
--- Cytat: anmark w 07 Październik 2009, 23:14:51 ---
--- Cytat: JerzyMarian w 07 Październik 2009, 21:24:14 ---
Wynalazkow typu Firefox czy inna Opera nie uzywam.
--- Koniec cytatu ---
I słusznie, to wstrętne aplikacje :)
--- Koniec cytatu ---
Najpierw ComputerCleaner wyczyscil cie z pieniedzy, a teraz piszesz o dobrych przegladarkach ze sa wstretne. Chyba masz kompleksy :D
Tom:
:D :D
JerzyMarian:
Madzia - naucz się czytac ze zrozumieniem. Pytanie w teamacie czego innego dotyczyło.
zwirekimuchomorek1:
Według szeroko pojętej gawiedzi Windows 7 to taka szybsza, stabilniejsza i bardziej niezawodna Vista (poniekąd podzielam ten pogląd) - z optymalizacją pod kątem zarządzania zasobami sprzętowymi. Także jeżeli nie ma innych przesłanek, albo gotówką autor wątku nie śmierdzi - nie ma konieczności modernizacji komputera. Kolejna sprawa - wersja Release Candidate to jednak nie RTM. Sporo się mogło zmienić (generalnie raczej na lepsze). Co do VPN Cisco, garstka osób już się radziła w tej sprawie. Warto zasięgnąć języka u kochanej wyszukiwarki: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=windows+7+VPN+Cisco&btnG=Szukaj&lr=
Aha - różnica w szybkości, jeżeli chodzi o architekturę x86, a x64 jest praktycznie marginalna. W testach nie zauważono wyraźnych odchyleń (rzędu nawet nie 1%).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej