Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 8 już powstaje

<< < (2/3) > >>

miron:

--- Cytat: Diabolique w 28 Wrzesień 2009, 20:13:40 ---dobre informacje. osobiscie oczekuje przelomu :)

--- Koniec cytatu ---
Kto wie, może Windows "8" okaże się rewolucją ;)
windows8.pl :P

Madzia:
Lepiej zeby sie okazal rewelacja, bo na rewolucje to ja nie licze ;D

QkiZ:
no i raczej ich nie będzie. a jak coś nowego będzie to pewnie się okaże że gdzieś już to widziałem... takie deżawiu...

Walassss:
Dla mnie to jest trochę dziwne...
Wiadomo że chodzi tylko i jedynie o pieniądze bo spójrzcie na to tak :
M$ wydaję "siódemkę" i już zabiera się za "ósemkę"

Czyli już wie co trzeba poprawić i dodać, czego nie ma w Windowsie Seven...

Tak jak w newsie do 2012 to jeszcze ciut czekania :)
Wiecie dlaczego mówią że w 2012 będzie koniec świata? Ponieważ M$ uruchomi zdalne maszyny które przechwycą świat  8)

zwirekimuchomorek1:
To, że trwają prace nad Windows 8 i planuje się powoli funkcjonalność Windows 9 nie powinno nikogo dziwić. Ciekawostką jest jednak to, że Microsoft rozważa wprowadzenie obsługi architektury 128-bitowej już w kolejnej po Siódemce wersji Windows.

Jak informuje serwis Microsoft Kitchen, jeden z wieloletnich inżynierów Microsoftu Robert Morgan podał na swoim profilu w serwisie LinkedIn, że zajmuje się między innymi tematami kompatybilności jądra Windows 8 i Windows 9 z architekturą 128-bitową. Z opisu pracy Morgana można było wywnioskować, że współpraca na tym polu nawiązywana jest z takimi producentami jak Intel, AMD, HP i IBM.

Procesory 128-bitowe to nie jakaś specjalna nowość, chociażby AMD pracuje nad takim chipem o kodowej nazwie Bulldozer. Pomimo tego procesory 128-bitowe to wciąż nienajbliższa przyszłość, ciekawią więc intensywne prace Microsoftu w tym kierunku i to już pod kątem następnej wersji Windows. Firma znana jest jednak z tego, że czasami najbardziej spektakularne funkcje są z różnych przyczyn przesuwane do kolejnych wydań - 128-bitowy Windows 8 to więc nic pewnego.

Źródło: dobreprogramy.pl

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej