Kilka ogólnych pytań o Windows7

Zaczęty przez Kurak, 23 Wrzesień 2009, 16:27:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tom

Ekspert
;)
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
Dlaczego? Madzia nie musi mieć z pracy legalnego klucza, co najwyżej na służbowym. Chociaż, jakby chciała, to by kluczyk znalazła, co jest też równoznaczne z piractwem :P
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

Madzia

Ekspert
IP zapisane
Drzwi otwieramy karta magnetyczna, a nie kluczem :D

daydream

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Od zawsze Matrix
IP zapisane
Bystra babka z tej Madzi ;D, szkoda że takich mało :o
U¿ytkownik Windows 7 RC 7100

michalus

Ekspert
IP zapisane
Cytat: daydream w 26 Wrzesień 2009, 13:39:10
Bystra babka z tej Madzi ;D, szkoda że takich mało :o
Zakochales sie ;D?

daydream

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Od zawsze Matrix
IP zapisane
Nie nie zakochałem bardziej mnie kreci widok nowej karty graficznej lub procesora tudzież płyty głównej takie zboczenie zawodowe ;D
U¿ytkownik Windows 7 RC 7100

Kokson901

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Tuszyn
IP zapisane
Cytat: daydream w 26 Wrzesień 2009, 15:04:53
Nie nie zakochałem bardziej mnie kreci widok nowej karty graficznej lub procesora tudzież płyty głównej takie zboczenie zawodowe ;D
Oprócz zboczeń zawodowych są też inne zboczenia, które posiada chyba każdy facet :P

stinky

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
W moim MSDN jest coś takiego jak Windows Driver Kit for W7 oraz Windows Automated Installation Kit for W7. Ktoś wie o co chodzi?

Grz3chu

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
ile miejsca na HDD wymaga wersja Proffessional a ile Ultimate ?

Grz3chu

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Ściągam wersję Ultimate x64 i mam pytanie. Każda zassana z netu wersja W7 działa przez 30 dni ?
I co to są te aktywatory OEM ? Mam jeden i jest na nim jakaś lista producentów sprzętu, po co ?

Tom

Ekspert
;)
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
Każda działa 30 dni, oprócz triala Enterprise'a, która działa 90 dni.

Aktywatory OEM aktywuja za pomocą klucza, specjalnego certyfikatu danego producenta (stąd ten wybór) oraz jakiegoś loadera uruchamiającego system. Z listy wybierasz najprawdopodobniej automatycznie i klucz, i certyfikat.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

hubert1

Ekspert
"bo licz± siê wspomnienia, prawda, prawda" :D
Miejsce pobytu: Bydgoszcz
IP zapisane
Jest w każdej 30 dniowy trial, jak w każdym oryginalnym systemie od ms(vista i seven). Chyba że wersje nope, ale to już od ms nie jest :P Aktywatory oem są to cracki (w zasadzie loadery) ktore symulują że masz komputer np firmy hp czy lenovo albo dell. Instalowany jest emulator i certyfikat, a na końcu klucz OEM. Takie klucze podobnie jak vlk aktywują się od kopa i sa przeznaczone na wiele komputerów (w sensie coś takiego jak w marketach i w wielu innych miejscach na tym samym oem keyu) Sam klucz ci nic nie da, bo jest przeznaczony na maszyny firmowe z tabelą, wpisem slic. Więc od tego jest loader (w sensie emulator) aby  było że "masz" np maszynę hp. Do tego cert i klucz oem hp. W sumie nieważne jakiego wybierzesz producenta bo i tak legalności jeszcze nie sprawdzisz, ale polecam najnowsze wycieki. A dodatkowo często dołączone są tzw "oem logos" dodające logo i numery wsparcia jak jesteś maniakiem :P :P w sumie jak chcesz zdać się na automatykę, działania, minimalny twój udział w aktywacji to wybierz cracka windows 7 loader extreme 3.014. Uruchamiasz, aktywuje się automatycznie, resetuje automatycznie, a jak chcesz duuużo więcej opcji rto po aktywacji uruchamiasz ponownie program i masz pełen manual ustawień. W sumie dodam od siebie, że tylko ten aktywator aktywował mi na prawdę system, reszta była zwykłym picem i nie działała  :-\

Grz3chu

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
hmm a aktywując w ten sposób W7 będę miał możliwość pobierania aktualizacji i czy te aktualizacje będą miały wpływ na system ? Czy darować sobie update'y ?

michalus

Ekspert
IP zapisane
Tak bedziesz mial mozliwosc korzystania z witryny Microsoft Update a aktualizacje mozesz pobierac byle tylko omijac te ze slowem Geniue ;)

hubert1

Ekspert
"bo licz± siê wspomnienia, prawda, prawda" :D
Miejsce pobytu: Bydgoszcz
IP zapisane
Wcale nie! Prawda jest taka, że instalując loadera system identyfikuje się jako maszyna firmowa, a przez to jako legalna z genuine systemem. Na viście był prawie identyczny sposob i technika aktywacji. Aktywując loaderem możesz bez oporu pobierać aktualizacje dodatkowe, krytyczne, windows genuine advantage. Sprawdzając sobie oryginalność na microsoft.com/genuine pisze że masz legalny system. O zablokowanie kluczy sie nie boję już, bo pierwsze oem klucze w pierwszych wersjach loaderów będą pewnie dodane do czarnej listy, ale nowe wersje opierają sie na nowych kluczach, ktorych microsoft nie zablokuje gdyż płyty w tłoczni, nalepki na kompach, systemy poinstalowane, jednym słowem prawie gotowa sprzedaż. Ważne jest jedno. Aktywuj sevena nowymi wersjami loaderów, a będziesz miał legalny system po wieki ;) ;) ;) ;) możesz mi zaufać. Vista działała mi od 2006 do 2009 r na jednym loaderze, a teraz seven dziala już dluższy czas  :) ;)

Madzia

Ekspert
IP zapisane
Ale po co sie bawic w jakies loadery, skoro w sieci jest pelno kluczy, ktorych MS juz nie zablokuje :D Bez problemu aktywowalam online zarowno Viste i 7.