Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Cena upgrade a OEM - nie rozumiem

(1/3) > >>

Mike:
W jednym z tutejszych postów przeczytałem, że Windows 7 Upgrade dla Windows Vista Home Premium będzie kosztował 420 zł, natomiast Windows 7 Home premium w licencji OEM będzie można nabyć po cenie 400 zł. To coś mi tu nie pasuje, czy nie powinno być na odwrót ? Kupiłem laptopa z preinstalowanym Windows Vista Home Premium x32 i miałem nadzieję że upgrade będzie o wiele tańszy od systemu operacyjnego tu natomiast dowiaduję się że jest zupełnie inaczej i do tego cena nie różni się prawie wcale biorąc pod uwagę pełną kwotę produktu Microsoft. Proszę wyjąśnijcie mi o co chodzi i może ktoś zna cenę tego Upgrade dla Windows Vista Home Premium x32. Lepiej kupić Upgrade czy nowy system operacyjny ? Jeśli cena systemów wachać się będzie między 20-50 zł co lepiej wykonać upgrade czy instalację nowego systemu od podstaw ?  ???

Baskey:
Dziwne. Np. w HP płaci się 29 euro za upgrade...

Mike:
Jestem właśnie użytkownikiem laptopa firmy HP. Podkreślam że nie zakupiłem go po 1 lipca (czy którym to tam :P) i nie kwalifikuję sie do nabycia Windows 7 za darmo lub w jakichś promocjach jak już się tego dużo w internecie naczytałem. Skąd wiesz o tak niskich cenach w firmie HP ? Możesz zamieścić jakiś link do tych informacji ?  :-\ Nic mi o tym nie wiadomo. Kupiłem laptopa HP Pavilion więc mogę za tą cenę nabyć Windows 7 ?  :o
-----------------------------

hmmm... szukam i szukam po tym całym hp i nie mogę nic znaleźć. Jeśli ktoś wie o tańszym upgrade dla użytkoników hp (nie chodzi mi o tą promocję "komputer zakupiony po 26 czerwca a przed 31 stycznia" czy jakoś tak to mogą nabyć za darmo) to niech wstawi tu jakieś odnośniki, napiszę informację, jak nabyć, gdzie szukać, itd ? Jako użytkownik HP dzwoniłem i powiedziano mi że muszę nabyć taki upgrade we własnym zakresie :(. Czekam na wasze opinie.

Baskey:
O cenach wiem, bo już zamówiłem upgrade. Oto mail od HP po zamówieniu upgrade'u:

Do tego upgrade'u kwalifikują się tylko laptopy objęte promocją.
Mój laptop to HP Pavilion dv6-1108sl

Mike:
Do aktualizacji systemu do Windows&reg; 7 kwalifikują się komputery spełniające wymagania, zakupione pomiędzy 26. czerwca 2009 r. a 31. stycznia 2010 r.,  <---- taka informacja się tam znajduję. Ja nie spełniam tego wymogu. Czyli upgrade mogę jedynie nabyć po cenie nie-promocyjnej ?! ???

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej