Stabilność Windowsa 7

Zaczęty przez Mercor, 31 Grudzień 2008, 15:10:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
a mi sie  udało ;p jak sie bawiłem w szkole pascalem to dałem żeby dzielił przez zmienną i starczyło wprowadzić w zmienną 0 i już błąd i zwiecha ;d

A jak mówił mój matematyk " Ty paskudna cholero nie dziel ku...a przez zero  ! "

Mercor

Ekspert
IP zapisane
Cytat: lukas_gab w 03 Styczeń 2009, 19:22:28
a mi sie  udało ;p jak sie bawiłem w szkole pascalem to dałem żeby dzielił przez zmienną i starczyło wprowadzić w zmienną 0 i już błąd i zwiecha ;d

A jak mówił mój matematyk " Ty paskudna cholero nie dziel ku...a przez zero  ! "

dlatego ze pascal jest jezykiem ( o ile mozna go wogole tak nazwac ) interpretowanym ;) nic\nikt przed uruchomieniem programu nie sprawdza zawartosci zmiennych tak jak robi to kompilator.

A moj matematyk na studiach zachecał do dzielenia przez zero - twierdził że to działanie jest możliwe tylko nikt nie wie jak je wykonać i co się stanie kiedy komuś już się uda haha :)

Swoją drogą - czy komuś Win7 się zawiesił albo pokazał BS ?

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
Mi przy próbie odpalenia diablo II poszedł BSOD , ale zrzucił wsio z ramu na hdd więc sie normalnie przywrócił .

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
Cytat: Mercor w 03 Styczeń 2009, 19:26:27
Cytat: lukas_gab w 03 Styczeń 2009, 19:22:28

dlatego ze pascal jest jezykiem ( o ile mozna go wogole tak nazwac ) interpretowanym ;) nic\nikt przed uruchomieniem programu nie sprawdza zawartosci zmiennych tak jak robi to kompilator.

A moj matematyk na studiach zachecał do dzielenia przez zero - twierdził że to działanie jest możliwe tylko nikt nie wie jak je wykonać i co się stanie kiedy komuś już się uda haha :)

Swoją drogą - czy komuś Win7 się zawiesił albo pokazał BS ?

Nie wierzy kolega ;> to niech kolega sobie to skompiluje i sam zobaczy
#include<iostream>;
#include<conio.h>;

using namespace std;

int a;

main (){
    a=0;
    cout<<4/a;
    getch();

}

A tak na marginesie to pierwszy raz słysze ze pascla jest interpretowany ;p Pacal jest w pełni kompilowanym językiem z tego co wiem - inaczej po co by był kompilator ? Wystarczyło by jak w html czy php wejść w podgląd czy włączyć go po zapisaniu ;p

ziebal

Gość
IP zapisane
Widzę, że wszyscy szpanują kodem źródłowym, to i ja pokaże - oczywiście ukochany C#  ;D

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace Program
{
    class Program
    {
        static void Main()
        {
            int a = 0;
            int b = 4;
            int wynik;
            wynik = b/a;
            Console.WriteLine(wynik);
            Console.ReadLine();
        }
    }
}

Po kompilacji, w trakcie debugowania:

Więc jak widać kompilator przepuszcza :P

Co do BS'ów - złe sterowniki je powodują, jest o tym na forum...
Co do stabilności - nie wiem jak z 7000, ale 6956 jest jak na wersje pre-beta ekstremalnie stabilny  :)

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
a u mnie w visual c++ sie udało z tym ze spytał się mnie czy oby na pewno chcę to zrobić , ale po ten sypnał błędem i nie uruchomił ale za to jak dev pięknie chodzi  ;D

http://www.otofotki.pl/img5/obrazki/qrst2128469440i.jpg

[Off]
BTW chłopaki - jak z pod visuala pisać w allegro ? pytam sie bo widze że używacie visuala , w devie robi sie update bibliotek i sie ma a w visualu to pojęcia nie mam a wygodniejszy jest ;p .
[/Off]

ziebal

Gość
IP zapisane
Cytat: lukas_gab w 03 Styczeń 2009, 20:50:23
[Off]
BTW chłopaki - jak z pod visuala pisać w allegro ? pytam sie bo widze że używacie visuala , w devie robi sie update bibliotek i sie ma a w visualu to pojęcia nie mam a wygodniejszy jest ;p .
[/Off]

Niestety ja nie używam Allegro - Visual Studio służy mi głównie do pisania w ASP.NET :)

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
No ok , ale asp.net to do stron internetowych , a istnieje jakaś ładna , prosta i dobrze działająca z visual studio biblioteka graficzna ?

Aryman25

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
u mnie system systematycznie robi restart po próbie włączenia filmu :P obojętnie jaki player, kodeki :P No cóż ale to beta :P

ziebal

Gość
IP zapisane
Cytat: lukas_gab w 03 Styczeń 2009, 21:07:10
No ok , ale asp.net to do stron internetowych , a istnieje jakaś ładna , prosta i dobrze działająca z visual studio biblioteka graficzna ?

Dla WinForms jest Windows Presentation Foundation, dla ASP.NET jest Silverlight, a do tworzenia gier jest XNA...

Wszystkie są darmowe i wszystkie mają ogromne możliwości ;)
Wczoraj znalazłem jeszcze jedną dla aplikacji okienkowych, od firmy Telerik, ale pierwsze próby nie wypadły za dobrze - trochę niestabilnie działa :D

luto

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Europa
IP zapisane
dzisiaj rano W7 umarł ;/

start/logowanie/czarny ekran ...

nic sie nie udalo zrobic ;/

wlasnie instaluje Viste Ultimate ;p
Netbook: Acer Aspire One, Intel Atom 1,6, 1 Gb Ram, Intel 950, W7 B.7100
LAPTOP HP530: 1,5 Ghz, 1,5 Gb Ram, Intel 950, XP Prof SP3
HOMEPC: 1,7 Ghz, 1 Gb Ram, GeForce 4, Vista Ultimate
HOMEPC: 500 Mhz, 256 Mb Ram, Riva TNT2, XP Prof SP3

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Przykro nam, na prawdę... :-[
Mój sie jeszcze trzyma, już ponad tydzień ale "już nie mam światełek przy włączaniu" tylko zielony, brzydki pasek (oznaka agonii?)
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

ziebal

Gość
IP zapisane
Ja jadę 2,5 tygodnia na 6956 i mam wszystko nadal :P
Tylko nie szczególnie korzystam z laptopa z Windows 7 - wole stacjonarny ;D

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
umcs, robiłeś naprawe z płyty instalacyjnej ??

luto, często działo się tak pod Vistą, Microsoft wydał nawet artykuł bazy wiedzy na ten temat w którym polecali reinstalkę w takiej sytuacji :P Widocznie w Sevenie nie poprawili tego (jeszcze).

luto

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Europa
IP zapisane
Vista zaraz po instalacji odmówiła posłuszeństwa :P
zresztą można się było tego spodziewać teraz już siedzę na czyściutkim XP SP2 i już jestem po MUpdate :D
wiec mam SP3 itp itd :D

poczekam trochę z tą 7mka i znowu zainstaluje i pooglądam co nowego :D
Netbook: Acer Aspire One, Intel Atom 1,6, 1 Gb Ram, Intel 950, W7 B.7100
LAPTOP HP530: 1,5 Ghz, 1,5 Gb Ram, Intel 950, XP Prof SP3
HOMEPC: 1,7 Ghz, 1 Gb Ram, GeForce 4, Vista Ultimate
HOMEPC: 500 Mhz, 256 Mb Ram, Riva TNT2, XP Prof SP3