Stabilność Windowsa 7

Zaczęty przez Mercor, 31 Grudzień 2008, 15:10:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

obywatel2x

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Użytkuje ten system pare dni . jedyny mój problem to dźwięk który trzeszczy oraz pojawiające się czasem mrowienia na ekranie ale to raczej wina monitora . odpalałem na nim parę gier i wydaje sie byc grafiak bardziej wydajna jedynie WARROCK sie nie odpala narazie nie doszlem czego to wina . Ogólnie jest lepszy od Visty nie pyta za kazdym razem" czy jestes pewny"  a potem "czy na pewno chcesz" itp :) co irytowało w Viscie . a i problem mam z odpaleniem filmów na subedit  a sciagnolewm codek  dla win7 . zobaczym dalej ...

bula1000

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
witam  :D To tak ...  ;D Systemik bardzo przypadł mi do gustu, patrząc wczesniej na wymagania visty myslalem ze o siódemce na mojej obecnej maszynie moge zapomienc, ale jestem milo zaskoczony. moj pecet nie nalezy do najnowszych ale na w7 daje rade. Sam widze spora roznice w szybkosci w porownianiu do xp`eka i jego modyfikacji. Lece na siódemce juz kolo miecha i nie pamietam aby mi sie zwiesil, choc ma duzo bajerow to jednak nie spowalniaja one kompa. Poza drobnymi szczegolami dla mnie jest b. dobry  ;D

Misquamacus

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
No ja tez juz mam pare tygodni.Poza problemem z gg ktory juz opisywalem nie mialem z nim zadnych problemow.
Zrobilem formata w koncu i teraz znow dziala jak marzenie ;D
Jedyne co mnie denerwuje to WMP12, mogli by powrocic do 11 bo to byl chyba najlepszy odtwarzacz jaki im sie udalo stworzyc.

gregor_y

Ekspert
Ten u¿ytkownik jest zabanowany na zawsze
Miejsce pobytu: Myszkowice
IP zapisane
Cytat: Misquamacus w 09 Luty 2009, 21:38:53
Jedyne co mnie denerwuje to WMP12, mogli by powrocic do 11 bo to byl chyba najlepszy odtwarzacz jaki im sie udalo stworzyc.

Tu się zgodze wolałem 11 + tryb mini na taskbar... :(

alexiej

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam was (pierwszy post:D)

Korzystam z x64 i jak narazie jedynego BSOD uzyskałem po 4 krotnym włączeniu Orthosa jednocześnie z paintem. Tak to pozatym działa wszystko tip-top i nawet punkbuster się nie pluje^^
Jak pomog³em to daj PLUSA, a jak nie to te¿ daj :D

Precello

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
Cytat: bula1000 w 08 Luty 2009, 22:23:57
witam  :D To tak ...  ;D Systemik bardzo przypadł mi do gustu, patrząc wczesniej na wymagania visty myslalem ze o siódemce na mojej obecnej maszynie moge zapomienc, ale jestem milo zaskoczony. moj pecet nie nalezy do najnowszych ale na w7 daje rade. Sam widze spora roznice w szybkosci w porownianiu do xp`eka i jego modyfikacji. Lece na siódemce juz kolo miecha i nie pamietam aby mi sie zwiesil, choc ma duzo bajerow to jednak nie spowalniaja one kompa. Poza drobnymi szczegolami dla mnie jest b. dobry  ;D

Dodatkowo build 7022 w porownaniu z b.7000 zzużywa średnio ponad 200MB Ram mniej. Wiec patrząc w przyszłość - finalna wersja "siódemki" bedzie zajefajnie dopracowana :)
Chłopaki dobrze nad tym windowsem pracuja :D Graty im się należą ;)
Windows 7 b.7100 64-bit
ASUS P5E-VM DO, E5200 2,5Ghz@3,42Ghz, 2048DDR2 800Mhz@933Mhz, ASUS HD4850
ST3500320AS x2 RAID0 Matrix
GATEWAY 2485W 24" + SAMSUNG LE40A856 40" :D

robertp15

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Wczoraj zainstalowałem sobie build 7022 i niestety u mnie tak dobrze nie działa :/. Mianowicie W7 mam zainstalowanego na lapku Dell XPS M1530 i problem tkwi w tym, że sam się potrafi nieoczekiwanie wyłączyć przy większym obciążeniu. Mam wrażenie, że Windows 7 nie radzi sobie z kartą graficzną, bo się bardzo szybko nagrzewa. W tej chwili świeżo po uruchomieniu komputera mam 72 stopnie na GPU. Samoczynne wyłączenie nastąpiło przy którymś z kolei renderze grafiki 3D i po kilku minutach gry w Mirrors Edge.
BSODa miałem tylko podczas instalacji systemu (pomogło wyłączenie WiFi i Bluetootha).

Poza tym uważam, iż system jest świetny i gdyby nie te restarty używałbym go jako systemu główniego. Vista zaraz po uruchomieniu  zjada mi 1,18GB ramu (GG i firefox jest wyłączony), a W7 z włączonym nowym GG i firefoxem (otwarte 14 kart) zjada mi 814MB :).

hpx4000

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Warszawa, M³ociny
IP zapisane
Przestańcie pisać że W7 czy Vista zajmuje ,,x" gigabajtów. To nie XP, on rezerwuje a nie zajmuje. To jest wielka różnica i bardzo dobra funkcja.
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na koñcu bêdziemy pamiêtaæ nie s³owa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjació³"

TonyM

Zaawansowany użytkownik
Que te pasa man?
Miejsce pobytu: STW
IP zapisane
dobra funkcja dla tego kto ma 4GB RAM :] jak ktoś ma 1 a nawet 2 to lepszym rozwiązaniem jest XP...
Moim zdanie M$ z tym nowym builidem bardziej się cofną niż poszedł na przód...

hpx4000

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Czemu uważasz że przy 2gb lepszy jest XP? Bo będzie po starcie zajmował 220mb przy działającym AV? Widok wolnych 1780mb jest taki ważny? Co daje nam pamięć która ,,leży" i jest niewykorzystywana?
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na koñcu bêdziemy pamiêtaæ nie s³owa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjació³"

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
Cytat: hpx4000 w 19 Luty 2009, 17:15:50
Czemu uważasz że przy 2gb lepszy jest XP? Bo będzie po starcie zajmował 220mb przy działającym AV? Widok wolnych 1780mb jest taki ważny? Co daje nam pamięć która ,,leży" i jest niewykorzystywana?

Każdy wie o czym piszesz i niepotrzebnie sie pyskujesz - kolega wyżej zauważyl jedynie ze sam ff zjada ponad 800mb co nie jest sterowane przez buffering pamięci .

hpx4000

Aktywny użytkownik
IP zapisane
,,sie pyskujesz" – nie wiem co to znaczy... ale kiepsko świadczy o poziomie prowadzonej dyskusji. Jak się przedstawia jakąś opinie to trzeba umieć ją obronić/bronić. Poza ty kolega wyżej zauważył że W7 z GG i FF zajmuje mu 800mb a nie sam FF tyle zajmuje...
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT

QkiZ

Gość
IP zapisane
U mnie śmiga elegancko, aczkolwiek zauważyłem, że efekty specjalne pulpitu czasem sypią krzakami w niektórych grach.

Szopen

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Ja już korzystam prawie całe 2 tyg i narazie tylko raz się sypnął to musiałem go resnąć. Ale dlatego, że wyłączyłęm w połowie aktualizacje windowsa i dostał zwiechy.
Gram na nim w najnowsze gry, pracuje i ogólnie wszystko i chodzi sprawnie i piękniutko. A po zainstalowaniu od przedwczoraj sterowników Nvidia dla W7 działa przepięknie gry zaczeły śmigać o niebo lepiej.
Nie mogę się doczekać RC.

Korzystam z beta 7000 x64

Czujny

Ekspert
zast. red. prow. Komorkomania.pl
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
Jeden z niewielu który używa 7000 ;) ale to dość pewny build w przeciwieństwie do np. 7022
A i jak Ci wszystko śmiga na sterownikach do Win7 to spróbuj nVidia do Visty najnowsze, są lepsze o kilka kilkanaście fpsów ;)
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX