merhina

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam,

Mam problem z Areo Peek, a konkretnie z prostokątem znajdującym się obok zegara.
Ma załączonym zrzucie, widać, że jest strasznie szeroki, za szeroki. W sumie to by mi nie przeszkadzało gdyby
nie zmienił on swojej szerokości w trakcie użytkowania Win7. Zaraz po instalacji, system będąc czystym, AP - prostokąt wyglądał
normalnie - o połowę węższy, lecz w trakcie instalacji programów, po którymś z kolei zmienił swoją szerokość.
Na darmo próbowałem dojść jak przywrócić go do poprzedniej formy :(, bo po dłuższym oglądaniu tego anormalnego cudu zaczął mi szpecić pulpit.

Mam wobec tego chcę zapytać:

Czy ktoś spotkał się z czymś takim i czy nadal boryka?
Czy da się go przywrócić do poprzedniego wyglądu i jak to zrobić?

Jeżeli ktoś wiedziałby jak mi pomoc, będę wdzięczny za wytłumaczenie mi jak pozbyć się tego problemu.

Dzięki z góry, Pozdrawiam :)

Theo

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Hehe. u mnie mam tak szeroki od razu po instalacji systemu. Też na początku się zastanawiałem dlaczego ale w końcu się przyzwyczaiłem. Chociaż jak Ktoś wie jak to zmienić na oryginalny wąski to byłoby super :D
HP dv6-2120ew, Windows 7 SP1

Luke

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Zielonka
IP zapisane
Gdy miałem wersję RC, pojawił mi się ten sam błąd. Pamiętam tylko, że to się stało chyba przy zmianie kompozycji. Zauważ, że szerokość tego prostokąta jest taka, jak w kompozycji Windows Klasyczny. Ale niestety, nie doszedłem, jak to naprawić, a w wersji RTM już się z tym nie spotkałem...

merhina

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
A dałoby radę zmienić to w shellu?? np bawiąc się z rejestrem lub innym cudem??

Luke

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
Nie wiem, czy to pomoże, ale może spróbuj uruchomić konsolę jako administrator i wpisać: mcbuilder. Następnie uruchom komputer ponownie.

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
Ten przycisk jest szerszy gdy wykryty zostanie monitor dotykowy (żeby łatwiej go było paluchem trafić  ;D ), może zainstalowałeś coś, co namieszało w systemie i myśli teraz, że ekran dotykowy jest podłączony. :)

Luke

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
A, rzeczywiście. Właśnie podłączyłem tablet i też mi tak rozszerzyło. :P

merhina

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: revanmj w 13 Wrzesień 2009, 19:42:04
Ten przycisk jest szerszy gdy wykryty zostanie monitor dotykowy (żeby łatwiej go było paluchem trafić  ;D ), może zainstalowałeś coś, co namieszało w systemie i myśli teraz, że ekran dotykowy jest podłączony. :)

Dzięki wielkie, masz rację, bo na laptopie też mam postawionego Win7 i tez z tableta korzystam i taki sam problem na nim mam. W sumie to nie sądziłem, że to może być to. Raz jeszcze dzięki. Teraz to już mogę przywyknąć do tego.
Jak by nie patrzeć Ci w Redmond nawet pomyśleli, jeżeli tak miało być  :P