Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Dlaczego nie warto używać Linuksa? Szkolenie Microsoft ;)

<< < (3/3)

okifax:
A może inaczej... Linux jest w pełni darmowy i legalny. Jeśli ktoś potrzebuje komputera do pracy biurowej, obróbki zdjęć czy też filmów, może mieć system za darmo. Jakby nie było, parę stówek zaoszczędzonych przy kupnie komputera jest nie do pogardzenia. A i obsługa jest prawie zbliżona do Winzgrozy.

Gerald:

--- Cytat: sCooBy^ w 09 Wrzesień 2009, 11:23:29 ---Osobiście nie widzę żadnego konkretnego zastosowania w którym linux by mi się lepiej sprawował od Windows. Na linuxa nie ma nawet porządnych (produktywnych) narzędzi programistycznych ;)

--- Koniec cytatu ---
Nikt nie twierdzi, że jesteś jedynym i najbardziej doświadczonym użytkownikiem tego systemu może dlatego. Kolejny powód to taki, że jak widać nie miałeś wiele doświadczenia w budowaniu wydajnych i ekonomicznych systemów dla przedsiębiorstw o różnych wymaganiach informatycznych. Prosty i znany przykład Dobrychprogramów gdzie wg szacunków udało się przyciąć znacząco koszty i wyeliminować wąskie gardło systemu.

Linuks służy mi także do zabawy, ostatnio zapewnia mi bardzo dużo frajdy  ;D

Kiedyś była tylko winda a teraz zawsze mam pod ręką jakiś live cd  ;D :D 8)

--- Cytat: okifax w 09 Wrzesień 2009, 11:45:23 ---A może inaczej... Linux jest w pełni darmowy i legalny. Jeśli ktoś potrzebuje komputera do pracy biurowej, obróbki zdjęć czy też filmów, może mieć system za darmo. Jakby nie było, parę stówek zaoszczędzonych przy kupnie komputera jest nie do pogardzenia. A i obsługa jest prawie zbliżona do Winzgrozy.

--- Koniec cytatu ---

To jest właśnie typowe podejście do linuksa. Jeśli chcecie zaoszczędzić tylko kilka stówek na cenie Windy to na pewno z linuksa nie będziecie zadowoleni z prostej przyczyny => Linuks NIE JEST zamiennikiem Windowsa.

okifax:

--- Cytat: Gerald w 09 Wrzesień 2009, 16:48:18 ---To jest właśnie typowe podejście do linuksa. Jeśli chcecie zaoszczędzić tylko kilka stówek na cenie Windy to na pewno z linuksa nie będziecie zadowoleni z prostej przyczyny => Linuks NIE JEST zamiennikiem Windowsa.

--- Koniec cytatu ---

Dlaczego typowe? Nigdzie nie napisałem, że to ma by zamiennik Windowsa, tylko, że obsługa jest zbliżona. Sam korzystam z Linuksa w pracy. Bardziej podkreśliłbym tutaj słowa DARMOWY i LEGALNY. Ktoś jeszcze pamięta że można postawić kompletny router, który mieści się na jednej dyskietce? To jest przewaga Linuksa. Możliwość dostosowania.
Jeszcze raz podkreślę... Jeśli ktoś chce mieć w pełni funkcjonalny system legalnie i za darmo, a załóżmy, że od czasu do czasu napisze jakieś pismo, odbiera pocztę i łazi po internecie, to Linuks mu wystarczy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej