Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 RTM aktywacja.

<< < (15/16) > >>

janszu57:
"Actually, there's a hidden internal check that is set to go off in 7 days after the official release date, Microsoft has kept a tight seal on this but information about it was leaked today. It's made to check the key used as well as the integrity of Windows Activation Technologies to insure your copy is genuine, otherwise the operating system will fail to boot. It's Microsoft's way of getting back at pirates."

Czy faktycznie tak się stanie?

Shabovy:

--- Cytat: janszu57 w 24 Październik 2009, 20:50:35 ---"Actually, there's a hidden internal check that is set to go off in 7 days after the official release date, Microsoft has kept a tight seal on this but information about it was leaked today. It's made to check the key used as well as the integrity of Windows Activation Technologies to insure your copy is genuine, otherwise the operating system will fail to boot. It's Microsoft's way of getting back at pirates."

Czy faktycznie tak się stanie?

--- Koniec cytatu ---

Blokowanie key'ów SLP ??? "Bez sęsu" ;D

edit: Być może chodzi o te Retailowe klucze które pochodziły z MSDN.

Rengor:
Witam, przez jakiś czas nie zaglądałem na forum widzę, że wiele się pozmieniało w kwestii aktywacji W7. Mam wielką prośbę czy ktoś był by w stanie mi wytłumaczyć na czym polega aktywowanie kluczem OEM SLP i czy jest lepsze od używania tak rozpowszechnionych już aktywatorów. Pozdrawiam Rengor.

hubert1:
Aktywując loaderem instaluje się certyfikat, oraz emulator kostki biosu producenta oemowego a do tego klucz oem slp. Z grubsza opisałem metodę.
Aktywacja kluczem to metoda podobna do pierwszej ale sam ją wykonujesz i nie ma kroków 1 i 2. Zazwyczaj aktywacja samym kluczem oem  slp nie powodzi się, to zostaje aktywacja telefoniczna. Dzwonisz i wpisujesz znaki i gites.
Dużo pewniejszy jest sposób z loaderem, ale najwygodniejszym (choć nie zawsze) drugi. Osobiście korzystam z loadera i problemów nie ma żadnych.
PS. Najnajnajnajnajlepsze jest pójście do sklepu i kupienie systemu  ;)

maka:
Moze mi ktos powiedziec gdzie dokladnie  rejestrze pisze nazwa builda? Bo szukam a nie widze ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej