Lista niekompatybilnych programów z Windows Seven

Zaczęty przez michau, 30 Grudzień 2008, 13:13:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Flud88

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
na 7048 x64 nie działa iTunes 8, ani wersja x86 - która nie chce się zainstalować, ani x64 która nie chce się uruchomić po instalce (błąd 42404) :(

MSIKT6V

Gość
IP zapisane
NFS UC działa na 7 tylko w porównaniu z Vistą straciłem jakies 20 fps ;( niestety, ale potem wyjdą pewnie lepsze stery.  ;D

emptY

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Czêstochowa
IP zapisane
Dziwne...
U mnie IV i UC niestety nie dzIałają...
UC zacina się w menu a IV nie odpala, mimo przestawiania trybów zgodności itp...
Wersja 32bit. build 7000

weteran

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
7057 x64

Raxco PerfectDisk Professional 2008
Deamon Tools

butters

Aktywny użytkownik
IP zapisane
7057 32bity
Comodo IC niby się instaluje i działa (w odróżnieniu do Online Armor, który od razu pluje błędem i nie staruje przy uruchomieniu systemu), ale w trakcie jego "działalności" system zaczął mi się w różnych momentach sypać. Po wyrwaniu chwasta, się na powrót ustabilizowało. Chcąc nie chcąc, na razie lecę na domyślnym firewall'u i defenderze.
Parówkowy skryto¿erca ;)

Sabat

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
 Witka

Footbal Manager 2009 PL
przestaje odpowiadać po uruchomieniu.
w trybie kompatybilności wyrzuca błąd  że nie może znaleźć bazy gry.

wersja 7000 32bit

lolasher

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Cytat: pionner w 12 Luty 2009, 16:51:11
soft neostrady

Człowieku jak instalujesz stery z płytki to się nie dziw - to są stery dla XP.

http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obsluga_klienta/pomoc_tech/internet/neo_pobr/

Pobierz wersję dla Visty.

http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obsluga_klienta/pomoc_tech/internet/modemy/zte_v2/inst_ster?_s=682110

Tu masz przykładową instrukcję instalacji modemu ZXDSL 852 v2 na Viście/Sevenie.

http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obsluga_klienta/pomoc_tech/internet/modemy/zte_v2/inst_ster?_s=682110

Instalacja dla innych modemów powinna przebiegać podobnie. Zaletą tego rozwiązania jest to, że nie dostajesz tego syfiastego dialera od tp do łączenia z netem ;)

W programie xfire (komunikator, w którym można pisać, bez minimalizowania gry) nie działa rejestracja, trzeba robić konto pod innym systemem, sam program śmiga świetnie. Wydaje mi się, że jest to spowodowane brakiem kompatybilności z IE8.

R3dneck

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Burnout Paradise - można grać ale po godzinie wywala błąd.

Crysis - program nie opowiada, tryb kompatybilności nic nie daje.
C2D E7200 @ 3.24 GHz, Asus P5Q, OCZ Platinum 2x2GB 800MHz rev.2, Zotac 9600GT AMP!, Seagate 320GB, CoolerMaster Centurion 534+, Nox Urano 500W

RykoS

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Diablo 2 ( narazie sprawdzalem demko, ale skoro nie dziala to nie kupie sobie klucza legalnego )

Dziala tylko w trybie okienkowym. Gdy uruchamiam na fullscreen nic sie nie dzieje.

EDIT : Po zainstalowaniu patcha 1.12 gra śmiga na full screen :)

Mefi

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Więc tak nie wiem czy to nowa czy stara wersja Programu " xfire "
Dodam ze na W7 Build 7068 nie wykrywa gier
tak więc nie działa :(
na starych Buildach działa jak powinien :)

-
OK sorry ze nie kasuje ale może komuś się to przydać żeby wykryło wszystkie gry musiałem kilka razy uruchomić program i raz wylogować się i zalogować :) i jak na razie wykryło :)

mk

Aktywny użytkownik
everybody lies
Miejsce pobytu: Poland
IP zapisane
Mi nie działa przglądarka Safari oraz Nero nie nagrywa płyt :/

Alastis

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Rzeszów
IP zapisane
Cytat: Mateusz w 14 Kwiecień 2009, 12:30:07
Mi nie działa przglądarka Safari oraz Nero nie nagrywa płyt :/

Co do safari to sie nie wypowiem bo nie uzywalem
ale Nero? przeciez dziala bez problemu jaka masz wersje u mnie wersja 7.xx, 8.xx i 9.xx dziala na win7

mk

Aktywny użytkownik
everybody lies
Miejsce pobytu: Poland
IP zapisane

crayzoleq

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Dzikolandia
IP zapisane
Cytat: Mateusz w 14 Kwiecień 2009, 12:30:07
Mi nie działa przglądarka Safari...
eh, specjalnie pobrałem i działa. normalnie działa wszystko, jedynie nie można było zamknąć okna preferencji. po uruchomieniu w trybie kompatybilności z Vistą SP2 śmiga ładnie i nie zauważyłem problemów:
b. 7077

Szulc

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
alcohol 120% działa,  tylko że trzeba zainstalowac go np; na xp i na żywca skopiować folder i działa :)