Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Nowy OEM key dla Ultimate
1001111:
Mi śmiga. Jak aktywujesz?
Ukey:
No zrobil mi juz ten UpDate z Profa... Teraz klikam ppm na moj komputer ->wlasciwosci i na dole mam aktywacje etc. tam podaje kluczyk i wywala mi ten blad ;/
KilKr:
--- Cytat: Ukey w 23 Sierpień 2009, 00:10:35 ---No zrobil mi juz ten UpDate z Profa... Teraz klikam ppm na moj komputer ->wlasciwosci i na dole mam aktywacje etc. tam podaje kluczyk i wywala mi ten blad ;/
--- Koniec cytatu ---
To klucz OEM_SLP. Musisz mieć BIOS z tabelą SLIC 2.1 i pasujący do klucza certyfikat.
Ukey:
Czyli na baardzo okrojonym biosie jakie mam w lapku kicha ? Czyli teraz tylko format mnie ratuje ? czy istnieje jakas mozliwosc wrocenia na profa?
KilKr:
--- Cytat: Ukey w 23 Sierpień 2009, 00:12:21 ---Czyli na baardzo okrojonym biosie jakie mam w lapku kicha ? Czyli teraz tylko format mnie ratuje ? czy istnieje jakas mozliwosc wrocenia na profa?
--- Koniec cytatu ---
Nie chodzi o okrojony BIOS. Tabela SLIC to coś co wymyślił MS aby ułatwić życie dużym producentom OEM. Jest to odpowiedni "wpis" w BIOSie. Producent OEM dokłada np. do notebooka odpowiednio przygotowaną płytę instalacyjną, która zawiera certyfikat wydany producentowi przez MS oraz uniwersalny klucz SLP przypisany to właściwego wydania systemu. Po użyciu takiej płytki system jest już pre-aktywowany. Modyfikując np. BIOS płyty głównej poprzez dodanie właśnie takiej tabeli SLIC umożliwiasz jej udawanie np. notebooka HP, Dell itp czyli posiadając właściwy klucz i certyfikat możesz przeprowadzić tzw. aktywację offline, która sprowadza się do użycia klucza produktu, wczytania certyfikatu, następnie restartujesz komputer i po ponownym uruchomieniu system jest aktywowany.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej