Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Jaka wersja 7 (ciąg znaków po np: 7600), polski język w Windows 7 Pro (eng)
Luke:
Mistol zaproponował usunięcie klucza en-US, zamiast normalnie ustawić pl-PL jako domyślny język i może stąd problem z Windows Update?
Ja bym proponował raczej dodać (a właściwie to zmienić) takie klucze niż cokolwiek usuwać:
--- Kod: ---Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language]
"InstallLanguage"="0415"
"Default"="0415"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Locale]
@="00000415"
"(Default)"="00000415"
--- Koniec kodu ---
(jeśli ktoś nie wie: wkleić to do notatnika, zapisać jako *.reg i odpalić)
Wydaje mi się, że tak jest bardziej poprawnie, ale jeszcze nie sprawdzałem, czy Windows Update działa. :P
~
Sprawdziłem - Windows Update działa. :)
Piccolo:
To teraz tylko sprawdzenie czy działa:) Ja właśnie przywracam system sprzed zainstalowania języka, bo już klucze EN wywaliłem:/
Po przywróceniu też nie działa, mimo że klucz en znów się pojawił. Może poprostu są jakieś problemy z Windows Update:) Wgram od nowa, zainstaluje pl, wprowadzę Twoje poprawki i zobaczymy wtedy.
~
Potwierdzam, po instalacji langpacka, i wprowadzeniu dwóch komend, odpaliłem pliczek reg, i windows update działa:) Dzięki ogromnie:)
Nihlus:
Czesc :D
Czyli stworzeniem tego klucza i dodaniem go do rejestru zachece windows update aby sciagnal mi paczke z polskim jezykiem? Bo kazda paczka z jezykiem polskim nie chce sie zainstalowac... Mam kompilacje bulid 7600.16384.090710-1945_x64
I takie pytanko dodatkowe, czy duze sa roznice miedzy moja 16384 a najnowszym 16385? Czy oplaca sie sciagac i instalowac tą nowszą kompilacje?
Wybaczcie mi, ale nie jestem dobry w tych sprawach ^^
Sotom:
16384 to Pre RTM :P
16385 to Final RTM ;)
softoc:
i po co wam Ultimate jak Professional wystarcza do wszystkiego...o maj gat
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej