Windows 7 Beta 1 (build 7000) wyciekł!

Zaczęty przez revanmj, 26 Grudzień 2008, 23:25:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

sproject

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: P³ock
IP zapisane
W ramach ciekawostki: trzy dni temu system wyciekł do sieci, a już dziś pobrać można działającego cracka, który wyłącza ograniczenie czasowe.

luto

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Europa
IP zapisane
time bomb i tak dalej tyka :D w licencji pisze że :

CytatThe software will stop running on August 1, 2009. You may not receive any other notice.
Netbook: Acer Aspire One, Intel Atom 1,6, 1 Gb Ram, Intel 950, W7 B.7100
LAPTOP HP530: 1,5 Ghz, 1,5 Gb Ram, Intel 950, XP Prof SP3
HOMEPC: 1,7 Ghz, 1 Gb Ram, GeForce 4, Vista Ultimate
HOMEPC: 500 Mhz, 256 Mb Ram, Riva TNT2, XP Prof SP3

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
Cytat: umcs w 29 Grudzień 2008, 15:44:53
Ja jednak poczekam z instalacja bety, aż pojawią się jakieś istotniejsze zmiany a nie tylko w instalatorze i może jakieś nie odczuwalne bo jak na razie chyba nikt nie wspomniał o jakiś ulepszeniach (może jedna osoba  :P).
Większych nowości raczej się nie doczekasz, podobno po Becie 1 ma być wersja RC więc od bety będą już tylko poprawiać. Moim zdaniem racja, niech dopracują co jest i wypuszczą wersję RTM :)

darkfilip15

**
Użytkownik
We're all the same-Players in the game
Miejsce pobytu: Swój pokój, na krze¶le przed komputerem :P
IP zapisane
Na keyu mówicie że do lipca można... testował ktoś już keye z obrazu .ISO bety? bo znalazłem plik z keyami do wszystkich edycji W7, i nie wiem czy dobre... jutro zainstaluję, bo płytki zapomniałem kupić xD

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Cytat: revanmj w 30 Grudzień 2008, 00:20:20
Cytat: umcs w 29 Grudzień 2008, 15:44:53
Ja jednak poczekam z instalacja bety, aż pojawią się jakieś istotniejsze zmiany a nie tylko w instalatorze i może jakieś nie odczuwalne bo jak na razie chyba nikt nie wspomniał o jakiś ulepszeniach (może jedna osoba  :P).
Większych nowości raczej się nie doczekasz, podobno po Becie 1 ma być wersja RC więc od bety będą już tylko poprawiać. Moim zdaniem racja, niech dopracują co jest i wypuszczą wersję RTM :)

Nie chodziło mi o zmiany jako zmiany takie w funkcjonalności, wyglądzie ale o takie właśnie poprawki. Leń ze mnie i nie chce i się ciągle instalować... a w tym miesiącu było tego już z 15 razy i z 5 razy wszystko z programami a b 6956 działa dobrze i dotrwam może do finala, hehe.
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

michau

Ekspert
IP zapisane
No i ja już mam go na Laptopie. Działanie na 5 z plusem.

neyoam

*
Nowy użytkownik
www.fortecapandemonium.pl
IP zapisane
Nie wiem czemu, ale podczas instalacji "od zera" wyskakuje mi błąd przy ok. 30%, że jakiegoś pliku brakuje, albo go nie ma. Komuś się to przytrafiło?

BTW. Witam Wszystkich ;D

darkfilip15

**
Użytkownik
IP zapisane
U mnie wszystko się bez problemu zainstalowało. Nawet W7 mi chodzi lepiej niż build 6801, a nie wiem jak z buildem 6956 bo go nie instalwoałem, ale chodzi rewelacyjnie! Normalnie jak XP. Kompa mam słabego, pisałem zresztą w wątku którymś moim. Mój komp:
CytatMam komputer: Procek AMD Sempron 2600+, Karta Graficzna: GeForce FX 5200, RAM 512, i mój stary dysk 20 GB
.
W buildzie 6801 nie działały mi gadżety: a tu proszę: za pierwszym razem! Naprawdę, wszystko idzie w dobrym kierunku! Tak trzymać MS.

michau

Ekspert
IP zapisane
Źle obraz ściągnięty albo źle nagrany. Nie może odczytać pliku bo jakaś mała ryska się pojawiła. Ja takiego problemu nie miałem na szczęście.

neyoam

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Nawet jak wziąłem instalację z virtual cd to też wyskakuje błąd. Poprostu chyba ściągnę od nowa.

darkfilip15

**
Użytkownik
IP zapisane
A jakim programem wypalasz obraz płyty? Ja miałem takie błędy jak wypalałem obraz płyty ImgBurnem, ale wypaliłem Nero 7, i wszystko zadziałało...

sproject

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: P³ock
IP zapisane
Cytat: neyoam w 30 Grudzień 2008, 17:58:42
Nawet jak wziąłem instalację z virtual cd to też wyskakuje błąd. Poprostu chyba ściągnę od nowa.
Najlepiej porównać sumę kontrolną tego, co pobrałeś z tym, co powinieneś uzyskać, czyli f9dce6ebd0a63930b44d8ae802b63825. Możesz do tego użyć programu HashTab 2.

michau

Ekspert
IP zapisane
Najpierw sprawdź sumę kontrolną żeby na marne nie ściągać drugi raz :)

Cytat: igacopierz w 27 Grudzień 2008, 14:46:06
Tak,  na viscie pisze  <Kontroler sieci NVIDIA nForce>

Zobacz tą wypowiedź:
http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,242.msg5009.html#msg5009

Może pomoże.

neyoam

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Jeśli chodzi o sumę kontrolną samego pliku iso, to mam inną.

EDIT: ściągnąłem z linka(ftp), który podał scooby. Może mój komp się buntuje:P

michau

Ekspert
IP zapisane
Czyli coś się nie tak pobrało albo ktoś go modyfikował.