Jaki antywirus w Se7en ?

Zaczęty przez Eddy, 23 Grudzień 2008, 21:43:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

serenity15

**
Użytkownik
IP zapisane
ja nie używam żadnego antywira. po co mi zamulacz;]

martini

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: Kraków
IP zapisane
no to pogratulować.. a co w zamian?? wirtualizacja?

serenity15

**
Użytkownik
IP zapisane
w Zamian tyle co mam to tylko windowsowski firewall oraz Chrome/Firefox.
Raz na pół roku robię kontrole w systemie czy jakieś zwierzątko się nie zachorowało (nie mówię tu tylko o skanowaniu antywirusem) i tyle.
Słabym ogniwem jest człowiek;]

martini

**
Użytkownik
IP zapisane
powiem tak.. jeśli u Ciebie się to sprawdza i czujesz się bezpieczny to ok ale jednak stawiałbym choć na darmowego av działającego w chmurze (zero obciążenia) oraz wyłączony autorun i "zaszczepione" pendrive..

jednak dla większości użytkowników av i fw to podstawa bez której po kilku minutach korzystania z internetu będą mieli nieźle zainfekowany system, a wirusy i temu podobne robaczki będą wysyłać spam, infekować inne komputery oraz wykradać dane (keyloggery). Przy niezabezpieczonym komputerze korzystanie z bankowości elektronicznej jest bardzo niebezpieczne.

Jeżeli nawet twój komputer działa normalnie mimo zawirusowania możesz przyczyniać się do dalszego rozprzestrzeniania się złośliwego oprogramowania. Taka transakcja wiązana :)

serenity15

**
Użytkownik
IP zapisane
już od 2 lat tak robię i nie nie zauważyłem żadnych żyjątek;]
chociaż raz mi się ze 2 miesiące temu zainstalował trojanik udający antyspaware  ;]
od czasu do czasu zainstaluje jakiś antywirus jak się ukaże do potestowania. żaden nigdy nic nie wykrył prócz jakiś cookie ale to norma;]

kamiton

Ekspert
Miejsce pobytu: Amsterdam
IP zapisane
Cytat: serenity15 w 10 Listopad 2010, 02:39:11

hmm wydaje mi sie ze era jednojajowcow mineła - bo tylko na takich jajach zamulało. oczywiscie mozna nie instalowac antywira ale co za tym idzie ? patrzenie w google jako strone startową - tylko to ,bo a nic nie rusze zeby jakis robaczek nie  wpadł ?

McVein

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: ¦winouj¶cie
IP zapisane
Cytat: martini w 04 Listopad 2010, 14:10:08
Cytat: McVein w 23 Październik 2010, 14:09:23
Symantec ma jedną podstawową wadę - usuwa wszystko co uzna za wysokie zagrożenie i niestety bez wiedzy uzytkownika czy ma usunac czy pozostawic w stanie nie naruszonym. Co do vipre zaraz bede go testował wiec zobacze jak sie sprawdzi. ;)

i jak test "żmijki"? u mnie się sprawdza...
na drugim komputerze mam DefenseWall Personal Firewall 3.08 + SpyShelter Premium + Avast 5 ale tylko tak, żeby jakiś był dla lepszego samopoczucia.. Skan MBAM od czasu do czasu..

Gdyby ktoś chciał PC Tools IS to wchodzimy http://www.german-proxy.de/ i wpisujemy/wklejamy adres http://www.pctools.com/de/internet-security/free/promo/WEKA0710
Wypełniamy po czym otrzymujemy klucz do 2010.
Instalujemy 2010, rejestrujemy.. po czym odinstalować 2010 i zainstalować 2011 i cieszymy się pełną wersją 2011 przez cały rok :)

No Vipre całkiem dobrze wypad ale jednak wróciłem do ESS ponieważ ten pakiet mino iz krążą różne opinie to najmniej pożera zasobów no i łatwiej jest wyłączyć folder ze skanowania w którym będzie krzycal ze to wirus niż pojedyncze pliki 
Pozdrawiam wszystkich.

martini

**
Użytkownik
IP zapisane
powiem szczerze, że nie testowałem ESS na "7" więc porównania nie mam ale na viście ESS zjadał znacznie więcej pamięci niż vipre.. ale prawda jest też taka, że u każdego mimo tego samego systemu operacyjnego programy działają inaczej zwłaszcza, że rzadko mamy takie same podzespoły.. a do tego dochodzi subiektywne odczucie.. najlepiej samemu wybrać co najlepiej odpowiada.. po to mamy wersję trial..

McVein

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: ¦winouj¶cie
IP zapisane
u mnie mówiąc szczerze ESS działa znakomicie. Co do pazerności powiem ci tak ze po starcie systemu zajęcie pamięci na czysto bez antywirusa jest na poziomie 22% dla 4 gb ram-u. Po zainstalowaniu Vipre lub NIS-a zajętość pamięci jest mniej więcej na tym samy poziomie i osiąga 8% co ogólnie daje 30% zajętej pamięci po starcie systemu. Jednak skanowaniu na żądanie oba zjadały mi dodatkowo jeszcze 5-8% co w ogóle dawało rezultat na poziomie 35-38%. Natomiast KIS po starcie zajmował 10% co dawało ogólnie 32% a przy skanowaniu potrafił zeżreć dodatkowe 20%  co dawało ogólnie 50% ram-u zajętego. ESS Przy starcie zjada 3% a przy skanowaniu zadowala się 8%

Tak wiec w kwesti zasobożerności ESS króluje u mnie. Ale jak wspamniałeś na różnych kompach inaczej bedzie.
Pozdrawiam wszystkich.

serenity15

**
Użytkownik
IP zapisane
Cytat: kamiton w 13 Listopad 2010, 09:23:34
Cytat: serenity15 w 10 Listopad 2010, 02:39:11

hmm wydaje mi sie ze era jednojajowcow mineła - bo tylko na takich jajach zamulało. oczywiscie mozna nie instalowac antywira ale co za tym idzie ? patrzenie w google jako strone startową - tylko to ,bo a nic nie rusze zeby jakis robaczek nie  wpadł ?

wyobraz sobie ze ja chodze nie tylko po google ;]
Wrzucic raport hijackthis abys uwierzył;]?

martini

**
Użytkownik
IP zapisane
gdyby ktoś był zainteresowany to jest promo na rok na BitDefender Antivirus.
macie jeszcze 21 godzin.

tutaj promo legalne http://store.v3.co.uk/p15472-bitdefender_antivirus_2010_1-pc

kamiton

Ekspert
Miejsce pobytu: Amsterdam
IP zapisane
Nawet instrukcje dorzucili - podoba mi sie - Dzieki martini :)

martini

**
Użytkownik
IP zapisane
Niema problemu.. jak będą inne promocje to też wrzucę..

martini

**
Użytkownik
IP zapisane
Co prawda nie pisze sie posta pod swoim tylko powinno się edytować ale cóż..  :P

tutaj macie promocje na kilka pakietów na 6 miesięcy.. https://www.vprotection.pl/

Wybieracie interesujący produkt i klikacie w pobierz półroczną wersję testową..

jeśli wygenerujecie sobie więcej kodów na f-secure to każdy kolejny przedłuża o kolejne 6 miesięcy.. czyli np po wpisaniu dwóch kodów mamy rok ochrony za free.

strona z promocją została zablokowana.. myslę, że kto chciał to skorzystał..

Nowy darmowy pakiet IS.
Outpost Security Suite FREE 7.0

Strona www http://free.agnitum.com/

Avira Premium na 90 dni

wchodzimy na stronę https://license.avira.com/ru/promotion-36lebwzkvuh83y06qq93?customerSalutationId

Wypełniamy Imię, nazwisko, adres mailowy.

ansver

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
ja mam zestaw avira+comodo na firewall'a i wszystko pięknie śmiga:)