Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 Home Basic
inwazjamocy:
Chcialbym zainstalowac Windows 7 Home Basic ale wszedzie jest tylko Windows 7 Ultimate. Gdzies przeczytalem ze obrazy tych wersji sa identyczne...i ze przy instalacji Windows 7 Ultimate bede mial do wyboru jaka wersje chce zainstalowac. Czy to prawda? Sciagnelem obecnie wersje windows 7 Professional...i tam nie mialem opcji jaka wersje chce zainstalowac. Czy na Windows 7 Home Basic bedzie dziala polska nakladka jezykowa ktora jest powszechnie uzywana na wersje Ultimate?
Gustaw:
--- Cytat: inwazjamocy w 13 Sierpień 2009, 12:25:38 ---Chcialbym zainstalowac Windows 7 Home Basic ale wszedzie jest tylko Windows 7 Ultimate. Gdzies przeczytalem ze obrazy tych wersji sa identyczne...i ze przy instalacji Windows 7 Ultimate bede mial do wyboru jaka wersje chce zainstalowac. Czy to prawda? Sciagnelem obecnie wersje windows 7 Professional...i tam nie mialem opcji jaka wersje chce zainstalowac. Czy na Windows 7 Home Basic bedzie dziala polska nakladka jezykowa ktora jest powszechnie uzywana na wersje Ultimate?
--- Koniec cytatu ---
a czemu chcesz akurat home basic?, na obrazie iso ultimate W7 masz opcje wyboru kazdej wersji, do angielskiej wersji HB nie bedziesz mial orygilanych lipow w WU, takowe beda tylko do Ultimate :]
adix55:
Aby mięć wybór musisz usunąć z obrazu plik ei.cfg po usunięciu będą dostępne wszystkie wersje. Mozna go edytować notatnikiem i wpisać wersje systemu jaka chcesz plik jest w obrazie plyty folder sources dla home basic wyglada tak :
[EditionID]
Home Basic
[Channel]
Retail
[VL]
0
dawidengler:
lepiej zainstaluj sobie wersje Home Premium lub Ultimate - mają wiekszą funkcjonalność. co do wersji Home Basic to nie będzie ona dostepna w Polsce
inwazjamocy:
Wiedzialem ze ktos sie spyta dlaczego chce Windows 7 Home Basic:P Otoz wczesniej testowalem wersje Ultimate, obecnie Professional i obie wersje maja tyle zbednych rzeczy ktorych nigdy nie bede uzywal ze nie ma sensu abym na nich siedzial...Najbardziej optymalna wersja jest dla mnie Home Basic...bo aero tez do szczescia nie jest mi potrzebne...bo nie jestem jakims fanatykiem wygladu windowsa...bardziej mi zalezy na stabilnosci i szybkosci...tryb windows xp tez jest dla mnie zbedny...wszystkie programy ktore uzywalem na xp dzialaja mi na windows 7 bezproblemowo...tak wiec nie ma sensu abym sie rzucal na wyzsza wersje ze wzgledu tylko na ten tryb. W viscie tego trybu nie bylo i jakos ludzie sobie radzili...a teraz wszyscy rzucaja sie na wersje minimum ktora ten tryb posiada...A 90 % osob nigdy z tego trybu nie skorzysta...chyba ze do podlaczenia jakiegos urzadzenia typu telefon do komputera.Jedyny dla mnie minus home basic to taki ze nakladki jezykowe pewnie nie beda dzialac...
Dzieki adix55 :) Na taka odpowiedz wlasnie czekalem:)
Nie piszemy postu pod postem! Scalono :)
sCooBy^
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej