Windows 7 vs Vista - Benchmarki

Zaczęty przez sCooBy^, 04 Sierpień 2009, 08:33:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

ARTi87

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Trójmiasto
IP zapisane
I gdzie są teraz ci co twierdzili że Vista jest lepsza :) PS. Ten test ma sens a nie testowanie Vis SP1 vs beta 7

KilKr

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: localhost ;)
IP zapisane
Cytat: ARTi87 w 04 Sierpień 2009, 08:45:30
I gdzie są teraz ci co twierdzili że Vista jest lepsza :) PS. Ten test ma sens a nie testowanie Vis SP1 vs beta 7
Pewnie jeszcze śpią o tej godzinie ;)

komarEX

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Sam testowałem RTMa vs. XP sp3 i w super pi mod miałem bodaj 2sec mniej (przy ok. 20sec całkowicie), a odtwarzanie full HD zżera jakieś 15% mniej proca (xp-60%, 7-45%~50%).

Outlander

**
Użytkownik
IP zapisane
No nie ... ciekawostka .... skąd oni wzięli XP SP3 x64 ? Nigdy nie wyszedł SP3 do XP x64

KomarEX do Full HD (kodowanie h.264/VC1) to użyj właściwego programu, jak masz radeona hd lub geforca co najmniej 8800 to spróbuj Media Player Clasic Home Cinema. U mnie obciążenie na FHD jest 2% :P

komarEX

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Mam lapa z radkiem HD3470 (chyba) używam CoreCodec i MPC, a proc to Pentium Dual-Core T4200@2GHz

Outlander

**
Użytkownik
IP zapisane
Zwykłe MPC nie wspiera sprzętowego dekodowania, spróbuj MPC HC.

A wracając do tematu to jeżeli te testy są prawdziwe i poprawne to wygląda na to że jednak W7 jest szybsze od wiśty. I to jest dobra wiadomość.

komarEX

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Myślałem, że jest tylko jedno MPC. Tak mam HC.
Dajcie screen z opcji Playback>Output, być może tam mam coś poknocone.

MM PCe

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Net
IP zapisane
Vista nigdy nie była OK. Zaraz po jej ukazaniu się kupiłem oryginała 64-bit. Chyba miałem jakieś zaćmienie umysłowe; już po 2 miesiącach wróciłem do XP-ka i od tej pory nawet nie brałem pod uwagę możliwości powtórnego zainstalowania tego niewydajnego i utrudniającego pracę badziewia. Z 7 jest inaczej. Po kilkumiesięcznym używaniu nawet nie biorę z kolei pod uwagę powrotu do WinXP.

1mmortal1ty

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: Outlander w 04 Sierpień 2009, 16:40:32

A wracając do tematu to jeżeli te testy są prawdziwe i poprawne to wygląda na to że jednak W7 jest szybsze od wiśty. I to jest dobra wiadomość.

jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj, oto dowod:
http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/aktualizacje/Windows_XP_Service_Pack_3.html

Outlander

**
Użytkownik
IP zapisane
Cytat: 1mmortal1ty w 04 Sierpień 2009, 22:27:01
Cytat: Outlander w 04 Sierpień 2009, 16:40:32

jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj, oto dowod:
http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/aktualizacje/Windows_XP_Service_Pack_3.html
Na co? Na istnienie SP3 dla XP 32bit? Fajnie, tylko że o tym wie każdy. A teraz pokaż mi gdzie się mylę twierdząc że niema SP3 dla XP x64.