Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

ciekawy sposób na zablokowanie aktywacji W7 RTM :]

<< < (139/146) > >>

Madzia:

--- Cytat: A$IOR w 17 Sierpień 2009, 13:04:50 ---
--- Cytat: Madzia w 17 Sierpień 2009, 12:59:41 ---
--- Cytat: A$IOR w 17 Sierpień 2009, 11:09:38 ---Madzia daj znac czy podmiana plików które wysłałem przyniosła jakiś skutek.

--- Koniec cytatu ---
Gdzie mam je skopiowac/podmienic?

--- Koniec cytatu ---
tu masz opis co powininnaś zrobic:
1.polecenie uruchom ---->services.msc----->Ochrona Oprogramowania (Software Protection)------>zatrzymaj usługę
2.plik tokens.dat przenieś do katalogu X:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPlatform (gdzie X to litera dysku)
3.plik pkeyconfig.xrm-ms przenieś do katalogu X:\Windows\System32\spp\tokens\pkeyconfig (gdzie X to litera dysku)
4.włącz usługę Ochrona Oprogramowania (Software Protection)
5.kliknij klawisz win+r wpisz slui i wpisz klucz wersji RTM aktywując system telefonicznie
6.Ciesz się zainstalowanym Windows 7

--- Koniec cytatu ---
Po co tak? Chce podmienic te 2 pliki co mi dales i powinna juz byc aktywacja w moj komputer i dalej to juz wiem jak. Tylko gdzie te 2 pliki (slui.exe i slmgr.vbs) mam skopiowac zeby zastapic te stare? Nie wiem gdzie one sa w systemie.

dawidengler:
pliki slui.exe i slmgr.vbs znajduja się w folderze x:/windows/system32 (gdzie x to litera dysku)

maras1111:
A$IOR a czy tak telefonicznie można aktywować wersje HP i czy do tego można użyć tych kluczy które wrzuciłeś na yoyo ewentualnie czy masz może dostęp do klucza do tej wersji?

dawidengler:
można.w podobny sposób aktywowałem wersje professional

maras1111:
Ale przy użyciu tamtych kluczy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej