Odtwarzanie filmów Windows 7 build 6956

Zaczęty przez kosa666, 15 Grudzień 2008, 19:22:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
A ja też nie mam numerka na pulpicie. Ale przecież nie będziemy się spierać o to czy ktoś ma numerek a ktoś nie  :P

A co znaczą te cyferki Rating, tam gdzie kolega, który zamieszczał screena miał 1,0, bo ja mam 3,0.
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
Jak nie masz numerka, to znaczy że nie masz też napisu expired w vinver, którko mówiąc zainstalowałeś jakąś zmodyfikowaną wersje Sevena, która działa bez ograniczeń czasowych :D

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Nie no builid jest ok. 6.1.6956  a bez ograniczeń do scrakowana. A z tymi napisami expired w vinver to nie czaje jeszcze o co chodzi, bo tak jak napisałeś w innym temacie, że nie którzy się przesiadają z XP na 7.

Sorki w ogóle za taki offtop.
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

Matrixx

Aktywny użytkownik
IP zapisane
ja nie mialem numerka mialem jedynie napis " This copy of windoiws is not geniue" :P
Intel Core2 Duo E8400 3.0 Ghz; Asus P5Q PRO; A-DATA 4 GB RAM DDR2 800 Mhz;  Radeon HD 4850 IceQ 4 HIS 512 Mb; Enermax 626 W modu 82+; Antec Three Hundred Gamer

michau

Ekspert
IP zapisane
Te numerki to Klasyfikacja sprzętu im wyższa tym lepsza :)

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane

michau

Ekspert
IP zapisane
Ja też widziałem screeny bez wersji Windowsa na pulpicie ale dlaczego nie było to sam nie wiem.

Del

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Ja mam jeszcze inny problem: w momencie gdy chcę otworzyć jakiś plik .avi (próbowałem w WMP i w Bestplayerze) komputer się zawiesza (tylko reset pomaga)... Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje?

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Spróbuj WMP Classic. Ja jak włączam WMP 12 to mi się wyłącza Firefox a jak włączam Allplayera to się wyłącza Aero.

Wiem dlaczego w niektórych buildach nie było podpisu na pulpicie. W tych wersjach było napisane że "watermark"(czy jakoś tak) został usunięty. Chyba o to chodzi.

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Wyjaśni mi może ktoś dlaczego podczas oglądania filmów na 7000 wyłącza mi się Aero? Na 6956 było dobrze.

djmikser

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Ja mam Windows 7 beta1 (7000) sterownik grafiki (Karta wideo VIA/S3G UniChrome Pro IGP  64 MB) z windowsa 7, filmy chodzą ale klatkują (użycie procka 100%)na różnorakich kodekach, po wgraniu sterów do karty gr. od XP- tylko takie wyszły do tej pory, po uruchomieniu filmu totalna zwiecha, pomaga tylko reset laptopa. Vista na tych sterach chodzi bez problemu-użycie procka około 60-70% przy oglądaniu filmów. Co jest nie tak? Podobno wina leży w sterach bo Win 7 i Vista potrzebuje sterów WDDM a XP-ek XDMM. No ale na Viście te stery od XP chodzą bez problemu...Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Laptop Fujitsu siemens, Celeron M 1,7 Gh, 1G ram

gregor_y

Ekspert
Ten u¿ytkownik jest zabanowany na zawsze
Miejsce pobytu: Myszkowice
IP zapisane
Windows beta 7000 wiec tak filmik w Media Player Classic używa od 1-7% procka a mój procek to c2d 3.00Ghz a kodeki to Klite mega codecs pack...

Powiem krótko mniejsze użycie procka niż na Viscie przynajmniej u mnie...

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
U mnie oglądanie filmów zużywa 60 -100% procka i 85 - 100% RAMu i denerwujące wyłączanie Aero. Ale filmów nie klatkuje.

Z b. 6956 miałem mniej problemów...

gregor_y

Ekspert
Ten u¿ytkownik jest zabanowany na zawsze
Miejsce pobytu: Myszkowice
IP zapisane
Cytat: umcs w 29 Styczeń 2009, 15:45:42
U mnie oglądanie filmów zużywa 60 -100% procka i 85 - 100% RAMu i denerwujące wyłączanie Aero. Ale filmów nie klatkuje.

Z b. 6956 miałem mniej problemów...

Na czym odpalasz windowsa 486? :D ;D

3 filmy na 3 róznych playerach Media Player Classic,Irfan View i Windows Media Player...użycie procka 13% pamieci 1,5gb z przeglądarka 260mb + torrente 90mb...czyli gdzie macie te duże użycie CPU i Ramu?

Wniosek ludzie kłamią albo odpalają na archaicznym sprzecie...

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Typ procesora   AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
RAM                  1 GB
Karta wideo           NVIDIA GeForce 7300 GT (Prerelease - WDDM 1.0)  (128 MB)

(info. z EVEREST)

I coś niewidocznego często zjada mi tyle procka...