Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Jaka karta dźwiękowa na windows 7?
anioleczek4441:
Dlaczego sterowniki ze strony producenta nie można zainstalować "na sucho" bez tej karty i skąd mam pewność,że one się zainstalują w 100%? Jak kupowałam kartę telewizyjną to wcześniej ściągałam różne sterowniki różnych tunerów tv i niektóre instalowałam je bez problemu miałam pewność, że wszystko będzie działało bez zarzutu a teraz takiej pewności nie mam. Co może być tego przyczyną?
blackside81:
ja polecam asusa xonar dx - wprawdzie ponad 200zł ale miażdzy creativa, jedyny minus to fakt że nie można ustawić wyjścia spdif by puszczał dzwięk bez obróbki - czyli pomimo iż wyjście jest to spdif nie działa
minox:
Sterowniki Creative są w taki sposób stworzone, że bez fizycznej obecności k. dźwiękowej w komputerze nie zainstalują się.
Ja osobiście posiadam Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS i jestem pozytywnie zaskoczony faktem, że w Win7 wrócił dźwięk przestrzenny 5.1 bez modzenia w sterach :D tak jak to miało miejsce w Viście a i tak kończyło się to KX'ami co nie bardzo odpowiadało grom czy też filmom w DD5.1
Buszmen:
Ja już w innym wątku poruszałem ten sam problem. Miałem Live! 5.1 i za nić w świecie nie chciała wydać z siebie dźwięku. Jedyne co mi się udało, to jakieś bzyknięcie i mój pierwszy jak i ostatni jak do tej pory bluescreen na W7.
Przez pewien czas chodziłem na wbudowanym Realteku. Odbiór dużo gorszy, zwłaszcza, że mam fajnie rozstawione 5.1 i jestem zwollennikiem 5.1 ponad stereo. Zdecydowałem się kupić Creative Sound Blaster X-Fi mX Xtreme Gamer. To podobno najtańsze X-fi, które nie jest jakimś podrasowanym tylko Audigy. ::) Stery z płyty nie chciały się przyjąć, ale sterowniki beta z oficjalnej strony zadziałały bez problemu. Od pierwszego dźwięku poczułem się, jakbym zamienił głośniki na conajmniej 2 razy droższe :o Totaln szok! Polecam tą kartę, jest popularna, więc zapewne długo będzie wspierana.
Rayearth:
ja mam takie inne pytanie: sterowniki na plycie do X-fi sa w jez. polskim a na stronie nowsza wersja juz nie. czy ktos ma najnowsze stery do win7 w wersji PL?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej