Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

WINDOWS 7 IS SIGN-OFF GOLD RTM !!!

<< < (33/34) > >>

ronaldo21:

--- Cytat: Wojtek w 21 Lipiec 2009, 20:36:14 ---
--- Cytat: lysyn w 21 Lipiec 2009, 20:03:18 ---Niestety. Chwaliłem wersje x64PL  KilKra ale po testach niestety uwazam ja za zwalona.
Nie dziala Windows update. Nie działa instalacja sterownikow z windows update ktore instaluja sia jako nowy sprzet  w pasku kolo zegara nap. drukarka ktora posiadam.
Na wersji KilKra x64 pl 7600 nie dziala to wogole. Drukarkki nie wykrywa. Zapodalem teraz wersje eng i wszystko dziala ok.
Niestety wersja KilKra 7600 x64 pl - do poprawienia.

--- Koniec cytatu ---

Ja polecam wszystkim osobom, które korzystały z ISO stworzonych w wyniku integracji wersji angielskiej (dowolnego buildu) z odpowiednim Language Packiem - czy opcja zapełnienia listy drukarek nowymi urządzeniami z Windows Update w ogóle działa.
Podejrzewam, że opisywany problem nie jest w ogóle winą KilKra i że niejedna osoba spotka się z takim problemem w innych buildach ...
Mówię oczywiście o wersjach zintegrowanych - sprawa nie dotyczy samodzielnego wgrywania pakietu językowego ...

--- Koniec cytatu ---

To, że nie działa Windows Update winę ponosi aktywacja Win 7 RTM za pomocą podmiany plików ze starszej wersji.

Wojtek:

--- Cytat: ronaldo21 w 22 Lipiec 2009, 14:58:15 ---To, że nie działa Windows Update winę ponosi aktywacja Win 7 RTM za pomocą podmiany plików ze starszej wersji.

--- Koniec cytatu ---

Spotkałem się już z tym problemem w buildach RC 7100 i 7137, więc jeśli to co piszesz jest rzeczywiście źródłem problemu, to na pewno nie jest jedyną przyczyną jego występowania ...

SeBoLeX:

--- Cytat: ronaldo21 w 22 Lipiec 2009, 14:58:15 ---To, że nie działa Windows Update winę ponosi aktywacja Win 7 RTM za pomocą podmiany plików ze starszej wersji.

--- Koniec cytatu ---
Ja tam w żaden sposób nie ingerowałem w system, podmiany plików, nic nie kombinowałem z aktywacją, a mimo to WU nie działa.

EDIT:
Czwarty dzień używania RTM i... przed minutą zdarzył mi sie pierwszy BSOD  ;D Wyskoczył sam z niczego, klikam sobie na GG, a tu buch niebieskim kolorem po oczach i reset ;D

ronaldo21:

--- Cytat: SeBoLeX w 22 Lipiec 2009, 15:01:35 ---

--- Koniec cytatu ---
Ja tam w żaden sposób nie ingerowałem w system, podmiany plików, nic nie kombinowałem z aktywacją, a mimo to WU nie działa.

--- Koniec cytatu ---

Zainstalowałem na nowo system 7600.16384.090710-1945_x64 zintegrowny samodzielnie z językim polskim ale nie podmieniałem plików potrzebnych do aktywacji. Windows update bez problemu sciągnął nowe sterowniki do katry graficznej, sieciowej, drukarki oraz aktualizacje Defendera. Wcześniej po aktywacji systemu miałem problemy z WU.

materac48:
Firma Microsoft ujawniła ostateczną wersję planu wprowadzania kompilacji RTM (Release To Manufacturing) systemu operacyjnego Windows 7 do obiegu.

Pierwsi otrzymają go partnerzy OEM (np. producenci komputerów). Ma to sie stać około dwa dni po osiągnięciu przez programistów firmy statusu finalnego.

Subskrynenci usług TechNet oraz MSDN dostęp do końcowej kompilacji systemu Windows 7 uzyskać mają 6 sierpnia bieżącego roku.

Dzień później system wejdzie w fazę dostarczania do nabywców dużych ilości licencji (działających w ramach programu Software Assurance), a partnerzy uczestniczący w programie partnerskim, ze statusem Gold, będą mogli uzyskać go w angielskiej wersji językowej od 16 sierpnia.

Dokładnie tydzień później ruszyć ma dostarczanie systemu do subskrynentów usługi Action Pack, a 1 września będą mogli go nabyć nabywcy dużych ilości licencji, których nie obejmuje program Software Assurance.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej