Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

WINDOWS 7 IS SIGN-OFF GOLD RTM !!!

<< < (31/34) > >>

sCooBy^:
Cza złamać mechanizm sprawdzania podpisu cyfrowego jak to jest z uxtheme ;)

KilKr:

--- Cytat: wojtaszek w 21 Lipiec 2009, 20:23:18 ---najlepiej by bylo jakbys KilKr poproistu przerobil lipa dzialajcego na 7600 i wtedy by sie tylko spolszczalo...

--- Koniec cytatu ---
Ja nic nie przerabiałem tylko zintegrowałem LIP-a przeznaczonego do zupełnie innego buildu.

--- Cytat: Wojtek w 21 Lipiec 2009, 20:32:21 ---
--- Cytat: KilKr w 21 Lipiec 2009, 19:41:37 ---Hmmm. A w 7600 ale bez modyfikacji  te sterowniki na Windows Update są? Dla mnie szczerze mówiąc to akurat brak możliwości pobrania sterowników z WU to żadna strata. Windows Update jest ostatnim miejscem, w którym szukałbym sterowników a tym bardziej je instalował. Tak czy inaczej raczej nic w tej sprawie nie zmienimy. Trzeba się z tym pogodzić lub zainstalować wersję angielską. Przynajmniej ja mam świadomość tego że zintegrowanie na siłę LIP-a z buildu 7264 z systemem w wersji 7600 ma pewnie efekty uboczne. Gdyby takowych nie było to pewnie dałoby się je zamiennie instalować przez "Zainstaluj/odinstaluj języki".

--- Koniec cytatu ---

Gorzej, jeśli producent w ogóle nie publikuje nowych sterowników do danego urządzenia dla nowszego systemu, a można wykorzystać tylko i wyłącznie Windowsowe.
Miałem tak z drukarką HP 710C - ostatnie sterowniki do niej zostały opublikowane przez HP w wersji dla Windows XP (nie ma wersji dla Visty, ani dla Windows 7).
Rozwiązaniem problemu jest http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/ (w polu "Wyszukaj" należy podać nazwę urządzenia).

--- Koniec cytatu ---
Dlatego też napisałem że dla mnie nie jest to żadna strata.

--- Cytat: lysyn w 21 Lipiec 2009, 20:33:48 ---Dawalem linka do forum mdl - bylo napisane jak przerobic lipa z 7264 na 7600.
Ale niestety ntrzeba do tego specjaliste.

sCooBy^ by pewni umial to zrobic.

--- Koniec cytatu ---
Na forum MDL nie jest napisane jak przerobić, tylko jak zintegrować z 7600 LIP-a przeznaczonego dla starszych wersji i dokładnie tak została zrobiona modyfikacja. Nie twierdze że robie tego typu rzeczy codziennie, wkonałem tylko i wyłącznie to co napisał ktoś inny. Nie jestem też specjalistą od przeróbek systemów ani tym bardziej się za niego nie uważam. sCooBy może potrafi przerobić caba tak aby dało się go normalnie zainstalować, ale to pytanie do niego a nie do mnie.

--- Cytat: lysyn w 21 Lipiec 2009, 20:39:29 ---Na wersji 7624 PL wszystko dzialalo - drukarki tez.

--- Koniec cytatu ---
Nie dziwię się że na buildzie 7264 PL wszystko działało poprawnie. Do tego buildu był oficjalny LIP wydany przez MS.

lysyn:
http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,2393.510.html

post: Odpowiedz #523 : 18 Lipiec 2009, 17:03:20  (darko10)

Chyba wyszla z tego wersja zintegrowana - jak rozumiem.
Myslalem ze z tego watku da sie przerobic lipa 7264 na 7600 pl.

SeBoLeX:

--- Cytat: lysyn w 21 Lipiec 2009, 21:00:59 ---http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,2393.510.html

post: Odpowiedz #523 : 18 Lipiec 2009, 17:03:20  (darko10)

Chyba wyszla z tego wersja zintegrowana - jak rozumiem.
Myslalem ze z tego watku da sie przerobic lipa 7264 na 7600 pl.

--- Koniec cytatu ---
Tak, to na podstawie tego była robiona integracja.

bbolss:
a nieda sie doinstalowac lipa do zainstalowanej juz wersji en?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej