Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
4GB RAM-u a plik wymiany
prz3m3k:
To zależy. Jeśli nie grasz lub nie korzystasz z aplikacji, które go wymagają to śmiało możesz go wyłączyć.
yagi:
Ilosc pamieci RAM dla systemu tez zalezy od BIOS'a - sam o tym przekonalem. W moim lapku gdzie wsadzilem 4 GB system i BIOS widza 2,87 GB.
Z tego co wiem to przy takiej ilosci pamieci BIOS rezerwuje dla mojej karty graficznej 512 MB.
Co do pliku wymiany to zostaw go tylko na partycji C - pracowalem z plikiem wymiany i bez zarowno na Viscie i Win 7, i z plikiem wymiany system dziala szybciej. Mysle ze ma to zwiazek z Superfetch'em. Bez niego system w ogole zaczyna przymulac :-\
wiatrak:
Dzięki. A ile miejsca radzisz dać na plik wymiany? Też 4GB?
lukas_gab:
Ja stosuje zawsze 1.5x ramu, chociaz od kąd mam 3gb ma mjedynie 512 swapu z tego powodu ze zapisuja sie tam jedynie programy które muszą miec swap.
Murdoc:
--- Cytat: bbolss w 18 Lipiec 2009, 10:41:50 ---x86 oznacza ze system pracuje na 32bitach
wiec tylko takie operacje może robić
--- Koniec cytatu ---
I tu się mylisz, x86 to architektura procesorów, do której zaliczają się procesory 32- i 64-bitowe.
Ludzie często piszą, że (np.) Windows 7 występuje w dwóch wersjach: x86 i x64, a poprawnie powinno być x32 i x64 co jest uproszczeniem 32bit i 64 bit.
na przykład kowalmisiek w temacie WINDOWS 7 IS SIGN-OFF GOLD RTM !!! napisał:
--- Cytuj ---Ale poczekam jeszcze jakis czas niech wyjdzie oficjalny RTM X86 i X64
--- Koniec cytatu ---
;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej