Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Nowy laptop: Vista z możliwością Upgrade do 7 czy czekać do 22.10?

<< < (3/3)

kreci0:

--- Cytat: Wojtek w 16 Lipiec 2009, 23:56:34 ---Dokładnie - i dlatego napisałem

--- Cytuj ---Co do laptopa - w teorii sprzedawca może napisać co chce - ale prawdziwa firma, licząca na wielu klientów, nie robiłaby chyba takich numerów?
--- Koniec cytatu ---

Firmy nie będą się w to bawić, ale 'prywatni' sprzedawcy miewają różne pomysły.
Czasem nawet w dobrej wierze (nie znając detali) napiszą, że aktualizacja darmowa obejmuje dany komputer, a wcale tak nie będzie (zerkną na datę sprzedaży 'przez siebie', a nie na dzień, w którym kupili sprzęt w hurtowni i pomyślą, że naprawdę ta promocja sprzedawanego komputera dotyczy).

--- Koniec cytatu ---

Tia..
w dobrej wierze to ci "prywatni sprzedawcy jeleniów szukają.

W hurtowniach mogą kupować tylko osoby prowadzące działalność gospodarczą.

--- Cytat: Murdoc w 17 Lipiec 2009, 00:21:33 ---Zastanawiałem się nad kupnem boxu z siódemką, ale chyba dam sobie spokój i na prawdę skorzystam z opcji upgrade do 7.

--- Koniec cytatu ---

A po co Ci box? Kupując nowego lapka trudno znaleźć jakiś który byłby bez systemu Vista HP/B.
No tylko nie wleź w kupę tzn. Vista Home Basic ;)

No i ostania kwestia, czy czekać.
Hmm to zależy jak bardzo potrzebujesz ten sprzęt. Według mnie, cena lapka (początek grudnia br.) z preinstalowanym w7 hp/pro będzie wyższa od tego z z vista hp/b. Jedynie znaczący spadek kursu euro może to zmienić.

Wojtek:

--- Cytat: kreci0 w 17 Lipiec 2009, 15:54:05 ---Tia..
w dobrej wierze to ci "prywatni sprzedawcy jeleniów szukają.
--- Koniec cytatu ---

Zwykle tak, pisałem o wyjątkowym przypadku, w którym ktoś jest uczciwy, a wypisał bzdury w aukcji sugerując się np. obiegowymi opieniami.

--- Cytat: kreci0 w 17 Lipiec 2009, 15:54:05 ---W hurtowniach mogą kupować tylko osoby prowadzące działalność gospodarczą.
--- Koniec cytatu ---

E tam, w detalu można często kupować.

Murdoc:

--- Cytat: kreci0 w 17 Lipiec 2009, 15:54:05 ---No tylko nie wleź w kupę tzn. Vista Home Basic ;)

No i ostania kwestia, czy czekać.
Hmm to zależy jak bardzo potrzebujesz ten sprzęt. Według mnie, cena lapka (początek grudnia br.) z preinstalowanym w7 hp/pro będzie wyższa od tego z z vista hp/b. Jedynie znaczący spadek kursu euro może to zmienić.

--- Koniec cytatu ---

No w tą 'kupe' nie wlazę :P
I właśnie przez tą róznice cenową na pewno kupię za jakiś miesiąc lapka z Vistą HP.

Swoją drogą, jakiego proponujecie? Zależy mi na 4GB ramu, procku 2x2 co najmniej i z 250 HDD

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej