Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 w Vobisie - Home Premium BOX za 499 zł
Wojtek:
--- Cytat: Rayearth w 16 Lipiec 2009, 10:15:14 ---
--- Cytat: Camis w 15 Lipiec 2009, 22:48:38 ---Na amazon uk, home premium BOX jest za:
53 British pounds = 264.423278 Polish zloty
Z przesylka do polski... OPLACA sie brac.
--- Koniec cytatu ---
Oplacac sie oplaca ale nie dostaniesz polskiej wersji tylko angielska a niektorzy wola miec od razu PL niz sciagac i integrowac MUI
a co do kart to nawet jesli juz mozna placic karta debetowa to pojawia sie drugi problem - nie mozna placic w innej walucie niz PLN. nie kazdy bank udostepnia takie platnosci bo np zwykly ROR jest w polskich zlotych
--- Koniec cytatu ---
Żeby ściągnąć polski język w Viście, trzeba było korzystać z wersji Ultimate lub Enterprise - nie wierzę, że w Windows 7 Home Premium można zainstalować legalnie polski pakiet językowy.
Dla mnie umawiana angielska wersja to 'być może BOX - być może OEM' - nie ryzykowałbym zakupu w ciemno bez wcześniejszego rozpoznania sprawy ...
W co najmniej 99% przypadków złotówki są przewalutowywane na odpowiednią jednostkę - zarówno podczas płacenia w Internecie jak i podczas wypłacania pieniędzy z bankomatu za granicą. Wydaje mi się, że problemem są głównie systemy płatnicze w sklepach internetowych, nieakceptujące kart 'innych niż'. Może wiąże się to z dodatkowymi opłatami, może chodzi o większe ryzyko zaistnienia oszustw w przypadku płatności z zagranicy? Nie znam sprawy dogłębnie, ale podejrzewałbym takie problemy jako przyczyny ustalania przez sklepy ograniczeń.
kkw:
--- Cytat: rbej w 16 Lipiec 2009, 09:38:40 ---"Witam,
Z informacji, jakie posiadamy od polskich przedstawicieli Microsoftu osobno sprzedawane będą wersje 32 i 64-bitowe, jedynie wersja Ultimate będzie posiadać obie wersje na raz. W przypadku potwierdzenia informacji o sprzedaży wersji 32 i 64-bitowych Windows 7 Home Premium jednocześnie, informacja taka znajdzie się na naszej stronie."
--- Koniec cytatu ---
Hm.. z tego wynika, że nasz kraj został wyróżniony nie tylko ceną :>
Cytując amazon.co.uk:
--- Cytuj ---32-bit or 64-bit? For your convenience, every copy of Windows 7 Home Premium includes both 32-bit and 64-bit discs.
--- Koniec cytatu ---
Analogicznie wersja Pro.
veed:
--- Cytuj ---Oplacac sie oplaca ale nie dostaniesz polskiej wersji tylko angielska a niektorzy wola miec od razu PL niz sciagac i integrowac MUI
a co do kart to nawet jesli juz mozna placic karta debetowa to pojawia sie drugi problem - nie mozna placic w innej walucie niz PLN. nie kazdy bank udostepnia takie platnosci bo np zwykly ROR jest w polskich zlotych
--- Koniec cytatu ---
Hmy wystarczy że sobie zalatwisz wersje PL, przecież tu chodzi o keya i wlepke....
lysyn:
Ja zaryzykowałem. Przelałem kase do Vobisu i czekam na Windows 7 Premium BOX 64 bit.
Mysle ze BOX bedzie kosztowal min. 700 zl.
Rayearth:
--- Cytat: veed w 16 Lipiec 2009, 11:20:29 ---
--- Cytuj ---Oplacac sie oplaca ale nie dostaniesz polskiej wersji tylko angielska a niektorzy wola miec od razu PL niz sciagac i integrowac MUI
--- Koniec cytatu ---
niektore keye sa zarezerwowane dla konkretnych regionow. moze byc tak ze klucz zakupiony w UK nie bedzie poprawnie wykrywany orzez WGA i np nie skorzystasz z Windows Update bo ci sie pokaze ze klucz nie pasuje dla twojego regionu
druga sprawa, mniej wazna jest taka ze jesli juz wydaje kase na DVD + klucz to chce miec rowniez oryginalne DVD w wersji ktora mnie interesuje a nie tylko obraz na dysku
Hmy wystarczy że sobie zalatwisz wersje PL, przecież tu chodzi o keya i wlepke....
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej