Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 w Vobisie - Home Premium BOX za 499 zł
KilKr:
--- Cytat: michau w 22 Lipiec 2009, 15:18:04 ---Po krótkim namyśle mogę powiedzieć że jak będzie dobry wiatr to się tylko zyska i dadzą dwie wersje.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli tak faktycznie zrobią to uczynią klientom wielką łaskę ;) Niech się ugryzą w zad :)
Windowsik:
--- Cytat: d3tr0 w 21 Lipiec 2009, 20:28:56 ---ja nie zamawiam, poczekam na OEM'a
coś czuje że po premierze te BOXy będą na pewno droższe, ale wcale nie będzie takiej tragedi by sie spinać już teraz
więc OEM będzie zapewne w granicach 300zł jak Vista o ile nie będzie rewolucji jak to nazywali i tańszy będzie
--- Koniec cytatu ---
Pisałem w jednym z postów w tym temacie,że Windows 7 Home Premium BOX po premierze będzie kosztował około 1150 zł.
Dlatego właśnie zdecydowałem się na zakup przedpremierowy w Vobis.
Wybrałem 64-bitową wersję systemu.Dostałem właśnie potwierdzenie że mój przelew został zaksięgowany :)
Teraz tylko czekać na odbiór klawiatury ;)
Do oficjalnej premiery Windows 7 od dzisiaj równo 3 miesiące ;D
d3tr0:
czyli zapłaciłeś za jedno płytowy zestaw połowe ceny i to sie zgadza + klawka gratis :)
topiq:
Panowie o co ten szum. Dwóch naraz czyli x86 i x64 nie zainstalujecie, bo zdaje się licencja na to nie zezwala. Kupuje się licencję i klucz, z nośnika to nawet można sobie kopię zapasową zrobić. A wszystko się okaże w dniu premiery, nie podejrzewam że Vobis będzie otwierał pudełka i wyjmował płytki z wersją, której nie zamówiliśmy. Zobaczę zerwaną plombę to im taką jazdę zrobię, że jak będę wchodził do sklepu będą mi do nóg padać i buty krawatami pucować >:( ;D Pożyjemy zobaczymy, niepotrzebna panika ;) Zamówiłem x64 i raczej nie będę miał potrzeby posiadania x86 z prostej przyczyny, 4 GB RAM. Pozdrawiam.
Wojtek:
--- Cytat: topiq w 23 Lipiec 2009, 08:14:23 ---Panowie o co ten szum. Dwóch naraz czyli x86 i x64 nie zainstalujecie, bo zdaje się licencja na to nie zezwala.
--- Koniec cytatu ---
Zezwala. Można zainstalować 32 bit, można 64 - do wyboru, do koloru. Zastrzeżenie, że można korzystać tylko z jednej wersji w danym momencie.
Inna sprawa ... - http://www.microsoft.com/windowsvista/1033/ordermedia/default.mspx
A co do reszty wypowiedzi ...
Używasz laptopa, nagle pali Ci się płyta główna. Wysyłasz go do serwisu i nie wiesz czy naprawią w ramach gwarancji, nie masz pieniędzy na kupno nowego sprzętu.
Wyjmujesz stary komputer stacjonarny, odkurzasz go i wiesz, że masz przed sobą perspektywę używania go przez np. najbliższe 2 miesiące. Nie ma szans, żeby działał na nim system 64-bitowy, a możesz lub chcesz używać tylko i wyłącznie legalnego systemu (np. w firmie, gdzie zdarzają się kontrole). Co robisz? W takich momentach przydaje się posiadanie dwóch wersji :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej