Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 RTM build 7600.16385.090713-1255
Egon:
--- Cytat: Sotom w 22 Lipca 2009, 18:06:58 ---E8400 Ci sie nie zmeczy.
A poza tym łatwo sprawdzić co zre procka. Wystarczy wyrzucac po kolei gadgety z sidebara i obserwowac.
A pajaców poszukaj u siebie. Jak bedziesz nadal wyzywać to nie licz na jakakolwiek pomoc.
--- Koniec cytatu ---
Tak coś ty znafffco ;D Nie rób z siebie pajaca to nie będą się z ciebie śmiać proste nie? Nigdzie nie napisałem, że jesteś pajacem ale widze, że sam tak czujesz ;D Nie proszę o pomoc jakbyś nie umiał zrozumieć tekstu czytanego ale to typowe dla takich ludków ;D
Normalnie padne ;D ;D ;D co za gość jakie rady daje ;D ;D ;D
Rayearth:
--- Cytat: Egon w 22 Lipca 2009, 18:03:56 ---
--- Cytat: Rayearth w 22 Lipca 2009, 16:51:10 ---
skoro podstawowe procesy systemu ci tyle zajmuja procesora i on jest ciagle mocno nagrzany to wyglada na to ze masz stary procesor, no cudow nie ma.
--- Koniec cytatu ---
No stary jest szkoda, że to E8400 a podobno 7 miał być mniej zasobożerny ::)
Jeśli mam nie używać sidebara to równie dobrze mogę nie używać 7 bo Vista SP2 lepsza w tym wypadku myśle, że logika zachowana tego stwierdzenia ::)
Jak pisałem nie chce mi się w tym grzebać mam inne przyjemniejsze rzeczy do roboty poczekam na rtm.
Jeszcze raz mówie, że wiem co to System Idle Process - to do powtarzających się pajaców. Spisałem procesy, które w chwili usterki miały wartość inną niż 0 co w tej sytuacji sugeruje problem z sidebarem. Nie wiem czy za każdym razem się to powtarza czy są też inne procesy odpowiedzialne za wysokie użycie czasu procka powtarzam, że nie chce mi się tym zajmować teraz.
--- Koniec cytatu ---
no ok, zalezy tez jakie masz gadzety na pulpicie. mozliwe ze uzywasz takich ktore na bierzaco zuzywaja moc procesora. napisz jakie masz te gadzety uruchomione.
natomiast jesli zamierzasz zmieniac system bo ci sidebar lepiej dziala na Viscie SP2 to pozwol ze ja sie naprawde powstrzymam od komentarza bo to by nie swiadczylo o twojej dojrzalosci. mam nadzieje ze to tylko moje mylne wrazenie.
osobiscie rowniez radze poczekac na RTM ze sklepu ale w tym czasie moglbys sprawdzic co jest powodem twojego problemu zeby potem cos na niego zaradzic bo moze sie okazac ze tez bedzie wystepowal
Egon:
Jeszcze raz piszę, że akurat w momencie tej awarii nawalił sidebar ale w okresie kiedy używałem 7 jako primary miałem styczność z wieloma niestabilnościami. Sidebar ogólnie lepiej działa na Viście niż na 7 i nie jest powodem odpuszczenia sobie 7. Używam VirtualBoxa a ten nie bardzo lubi 7 to samo comodo i jeszcze kilka innych. VirtualBox powoduje np. konflikt z urządzeniami audio a używam go jako serwer na linuksie itd. itp.
Rayearth:
nowa wersja Sun xVM VirtualBox x64 3.0.2 PL jest juz przystosowania do Win 7. u mnie nie bylo problemow.
Outlander:
--- Cytat: Wojtek w 22 Lipca 2009, 16:57:36 ---
--- Cytat: Outlander w 22 Lipca 2009, 16:06:30 ---"Pomurzcie System Idle Process zrzera 99% procesora" ;D Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać, załamują mnie takie posty.
--- Koniec cytatu ---
Mnie też załamał.
Jak widać, System Idle Process zeżarł - poza procesorem - również słownik ortograficzny ...
Polecam koledze instalację przeglądarki zaopatrzonej w słownik - zdaje się, że w nowej Operze (10 Beta 1) jest taki gadżet ...
--- Koniec cytatu ---
Dziękuję za poradę. Odwdzięczę się tym samym: polecam słownik języka polskiego a szczególnie hasło "IRONIA". A w FF jest taka funkcja od wersji 2.0 czyli od 2006r.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej