Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 RTM build 7600.16385.090713-1255
Rayearth:
--- Cytat: Outlander w 22 Lipca 2009, 16:06:30 ---
"Systemowy proces bezczynny (System idle process)
--- Koniec cytatu ---
a w win 7 dokladnie nazywa sie to "procent czasu bezczynnosci procesora" i nie oznacza ze jakis tajemniczy proces zrzera ci XX% procka tylko oznacza w jakim stropniu jest on bezczynny. im wiecej tym lepiej.
sidebara nie musisz uzywac, gadzety nie sa konieczne wiec jak ci bardzo zalezy to wylacz go
--- Cytat: Spiro w 22 Lipca 2009, 16:08:13 ---Pierwsi otrzymają go partnerzy OEM (np. producenci komputerów). Ma to sie stać około dwa dni po osiągnięciu przez programistów firmy statusu finalnego.
Czyli kiedy :>
--- Koniec cytatu ---
na tym forum juz jest topic o tym tamacie a konkretnie tu --> http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,2487.0.html
--- Cytat: Egon w 22 Lipca 2009, 16:11:14 ---Wiem co to są te procesy tylko dlaczego proc idzie na 50% i się grzeje? Dlaczego os nie stabilny?
Wklepać w google to każdy głupi potrafi...
Nie chce mi się grzebać w beta systemie, jak pisałem poczekam na nie grzebany rtm.
--- Koniec cytatu ---
skoro procek idzie na 50% to sprawdz na zakladce procesy ile % procka pochlaniaja procesy i sie dowiesz dlaczego. tam naprawde jest wszystko.
skoro podstawowe procesy systemu ci tyle zajmuja procesora i on jest ciagle mocno nagrzany to wyglada na to ze masz stary procesor, no cudow nie ma.
Wojtek:
--- Cytat: Outlander w 22 Lipca 2009, 16:06:30 ---"Pomurzcie System Idle Process zrzera 99% procesora" ;D Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać, załamują mnie takie posty.
--- Koniec cytatu ---
Mnie też załamał.
Jak widać, System Idle Process zeżarł - poza procesorem - również słownik ortograficzny ...
Polecam koledze instalację przeglądarki zaopatrzonej w słownik - zdaje się, że w nowej Operze (10 Beta 1) jest taki gadżet ...
Sotom:
--- Cytat: Egon w 22 Lipca 2009, 16:11:14 ---Wiem co to są te procesy tylko dlaczego proc idzie na 50% i się grzeje? Dlaczego os nie stabilny?
Wklepać w google to każdy głupi potrafi...
Nie chce mi się grzebać w beta systemie, jak pisałem poczekam na nie grzebany rtm.
--- Koniec cytatu ---
Wiesz co to za procesy a martwisz się o System Idle Process bo Ci zżera proca? :D
Nie no padłem xD
Egon:
--- Cytat: Rayearth w 22 Lipca 2009, 16:51:10 ---
skoro podstawowe procesy systemu ci tyle zajmuja procesora i on jest ciagle mocno nagrzany to wyglada na to ze masz stary procesor, no cudow nie ma.
--- Koniec cytatu ---
No stary jest szkoda, że to E8400 a podobno 7 miał być mniej zasobożerny ::)
Jeśli mam nie używać sidebara to równie dobrze mogę nie używać 7 bo Vista SP2 lepsza w tym wypadku myśle, że logika zachowana tego stwierdzenia ::)
Jak pisałem nie chce mi się w tym grzebać mam inne przyjemniejsze rzeczy do roboty poczekam na rtm.
Jeszcze raz mówie, że wiem co to System Idle Process - to do powtarzających się pajaców. Spisałem procesy, które w chwili usterki miały wartość inną niż 0 co w tej sytuacji sugeruje problem z sidebarem. Nie wiem czy za każdym razem się to powtarza czy są też inne procesy odpowiedzialne za wysokie użycie czasu procka powtarzam, że nie chce mi się tym zajmować teraz.
Sotom:
E8400 Ci sie nie zmeczy.
A poza tym łatwo sprawdzić co zre procka. Wystarczy wyrzucac po kolei gadgety z sidebara i obserwowac.
A pajaców poszukaj u siebie. Jak bedziesz nadal wyzywać to nie licz na jakakolwiek pomoc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej