Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 RTM build 7600.16385.090713-1255

<< < (118/430) > >>

Wojtek:

--- Cytat: rbej w 19 Lipca 2009, 19:35:37 ---Dalej sobie żyjcie w swoim świecie marzeń, w którym finalny, oryginalny, bezpieczny i potwierdzony przez MS bulid, będzie różnił się czymkolwiek od wersji, którą udostępnił Wzor. Niektórzy chyba nie mogą pogodzić się z myślą że sklepowy W7 nie będzie już w niczym lepszy od tego co jest teraz.

--- Koniec cytatu ---

Ponad 30 tys. komputerów, na których zainstalowano Windows 7 ściągnięty z Sieci Torrent zostało zainfekowanych groźnym koniem trojańskim.
Jak podaje firma Damballa, wirus infekuje kilkaset nowych komputerów na godzinę. W ten sposób zarażone maszyny tworzą tzw. sieć komputerów zombie. Osoba odpowiedzialna za stworzenie wirusa w najgorszym wypadku, może nawet przejąć kontrolę nad zarażonymi maszynami. Najczęściej jednak tego typu programy wykorzystuje się do spamowania lub phishingu. Według firmy Damballa, najwięcej „zarażonych” wykryto w Stanach Zjednoczonych (10 proc.), a nastęnie w Holandii i we Włoszech (po 7 proc.).

Źródło: http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/4988,Windows_7_na_torrentach_zainfekowany.aspx

To tylko przykład - z Wzor.net-em i omawianym RTMem prawie na pewno tak nie będzie - ale obawy niektórych osób nie są tak bezzasadne, jak Ci się wydaje ... :)

pavaczek:

--- Cytuj ---Opublikowano: 14 maja 2009 
--- Koniec cytatu ---

tyle ode mnie ;)

Wojtek:

--- Cytat: pavaczek w 19 Lipca 2009, 20:42:30 ---
--- Cytuj ---Opublikowano: 14 maja 2009 
--- Koniec cytatu ---

tyle ode mnie ;)

--- Koniec cytatu ---

Chyba nie zrozumiałeś słów "To tylko przykład" :P

pavaczek:
Sorka, nie doczytałem do końca... ;]
Wracając do tematu: wypalam obraz i za jakąś godzinkę zobaczę, czy opinie osób, że RTM muli i w ogóle są słuszne ;)

Rayearth:

--- Cytat: pavaczek w 19 Lipca 2009, 21:00:43 ---Sorka, nie doczytałem do końca... ;]
Wracając do tematu: wypalam obraz i za jakąś godzinkę zobaczę, czy opinie osób, że RTM muli i w ogóle są słuszne ;)

--- Koniec cytatu ---
jesli twoj komputer spelnia wymagania i masz jeszcze troche zapasu to mulic nie powinien.

--- Cytat: B0b3r w 19 Lipca 2009, 21:14:50 ---bauahahah no coś pięknego , joemonster się chowa naprawdę

--- Koniec cytatu ---
wnioskuje o dodanie do regulaminu punku o zabronieniu wypowiadania sie bezmozgom

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej