Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 RTM build 7600.16385.090713-1255
wiatrak:
--- Cytat: Dj_Kris007 w 13 Lipca 2009, 20:56:53 ---
--- Cytat: Wojtek w 13 Lipca 2009, 20:12:03 ---Właśnie skojarzyłem, że mój pasek może działać bez problemów, bo korzystam ze starego schematu (nie podoba mi się nowe rozwiązanie):
http://img151.imageshack.us/img151/8472/pasekg.jpg
Tak czy siak po restarcie explorer.exe nie dzieje się nic złego, nie znikają _żadne_ ikonki - może problem dotyczy tylko nowego wyglądu?
--- Koniec cytatu ---
Jak zrobiłeś stary schemat? Bo chciałbym tak jak u ciebie, żeby po odpaleniu programu z paska otwierał się on, obok a nie tak, że nie można już otworzyć ponownie tego programu kliknięciem tylko trzeba prawym i otwórz...
--- Koniec cytatu ---
http://windows7center.com/images/how-to-get-the-old-xpvista-taskbar-back-in-windows-7/
chelsea20:
czyli to nie jest final rtm? :(
wiatrak:
--- Cytat: chelsea20 w 13 Lipca 2009, 21:13:10 ---czyli to nie jest final rtm? :(
--- Koniec cytatu ---
Nie, ale już bardzo blisko...
Wojtek:
--- Cytat: Dj_Kris007 w 13 Lipca 2009, 20:56:53 ---Jak zrobiłeś stary schemat? Bo chciałbym tak jak u ciebie, żeby po odpaleniu programu z paska otwierał się on, obok a nie tak, że nie można już otworzyć ponownie tego programu kliknięciem tylko trzeba prawym i otwórz...
--- Koniec cytatu ---
Odpisałem Ci już w prywatnej wiadomości, ale wkleję informację dla osób, które tego sposobu również nie znają.
Sam poznałem go dzięki uprzejmości kogoś z tego forum (nie mam odpowiedniego wątku pod ręką, więc nie pamiętam kto to rozwiązanie podał - zapisałem je sobie na wszelki wypadek w pliku tekstowym i wklejam poniżej).
--- Cytuj ---1) Klikasz prawym przyciskiem na pasku zadań i wybierasz =>Paski Narzędzi => Nowy Pasek Narzędzi
2) W pasku wklejasz to: %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch i naciskasz OK
3) Pojawia ci się pasek quicklaunch
4) Teraz naciskasz prawym przyciskiem na pasku zadań i odznacz "Zablokuj pasek zadań"
5) Kliknij prawym na nowym pasku QuickLaunch i odznacz "pokaż tytuł" i "pokaż tekst"
6) Gotowy pasek.
--- Koniec cytatu ---
EDYCJA:
Sposób podany przez Wiatraka nie prowadzi do tych samych efektów - jednym słowem, nie da 'starego paska uruchamiania' ...
orzech:
A jak mam przywrócić/stworzyć menu wyboru systemu? Miałem 7100 na dysku E: zainstalowałem 7600 na C: i nie stworzyło się menu bootowania. Jak i gdzie to ustawić? Dzięki z góry za pomoc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej