Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 RTM build 7600.16385.090713-1255
Matrixx:
--- Cytat: zinger w 10 Sierpień 2009, 08:59:46 ---Czy mozna WŁĄCZYĆ w windows 7 X86 obsługę 4GB pamięci?
ale tak żeby działała ta pamięć i była poprawnie adresowana.
Po prostu uważam, że z powodu sterowników i ogólnie pracy systemu nie czas jeszcze na system 64 bitowy.
ale mam 4gb a win x86 pokazuje 3gb.
--- Koniec cytatu ---
niestety nawet włączenie PAE nic nie daje :P system ten ma taka konstrukcje i choćbyś nie wiem co zrobił i tak Ci tyle nie zaadresuje...
KilKr:
--- Cytat: Matrixx w 10 Sierpień 2009, 09:28:06 ---
--- Cytat: zinger w 10 Sierpień 2009, 08:59:46 ---Czy mozna WŁĄCZYĆ w windows 7 X86 obsługę 4GB pamięci?
ale tak żeby działała ta pamięć i była poprawnie adresowana.
Po prostu uważam, że z powodu sterowników i ogólnie pracy systemu nie czas jeszcze na system 64 bitowy.
ale mam 4gb a win x86 pokazuje 3gb.
--- Koniec cytatu ---
niestety nawet włączenie PAE nic nie daje :P system ten ma taka konstrukcje i choćbyś nie wiem co zrobił i tak Ci tyle nie zaadresuje...
--- Koniec cytatu ---
Pewnie będzie podobnie jak w XP. W XP x86 włączenie PAE nic nie dawało, natomiast w wersji Server 2003 x86 jak najbardziej. Tyle że w przypadku włączonego PAE w Server 2003 x86 co prawda widział 4GB RAM, ale przestawała działałać np. karta dźwiękowa, która była w slocie PCI. Podobnie pewnie będzie w przypadku 7 i Server 2008 R2.
zinger:
czyli tylko wersja x64 zostaje
pakierhakierxd:
a ja zostaję na tej przeróbce kowalmiśka zainstalowałem ją na starym i nowym pc i jest ok:D
:D
jak nawet będzie mi się chciało przeinstalować to dopiero jak kupię 24 października jak narazie jest dobrze
leonx2:
Pytanko : czy wgranie języka polskiego ( spolszczenie ) jest możliwe w innych wersjach niż Ultimate ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej