Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 RTM build 7600.16385.090713-1255
yethwa:
--- Cytat: michalus w 04 Sierpnia 2009, 12:45:08 ---Spróbuj podmienić plik:%windir%\web\wallpaper\windows\img0.jpg na plik tapety ktora chcesz ustawic.To jedyna droga jak mi sie wydaje.Nie mam startera wiec nie wiem.A wogole nie lepiej pomyslec nad bogatsza wersja systemu? :)
--- Koniec cytatu ---
Po podmianie jest czarne tło.
michalus:
--- Cytat: yethwa w 04 Sierpnia 2009, 13:34:19 ---
--- Cytat: michalus w 04 Sierpnia 2009, 12:45:08 ---Spróbuj podmienić plik:%windir%\web\wallpaper\windows\img0.jpg na plik tapety ktora chcesz ustawic.To jedyna droga jak mi sie wydaje.Nie mam startera wiec nie wiem.A wogole nie lepiej pomyslec nad bogatsza wersja systemu? :)
--- Koniec cytatu ---
Po podmianie jest czarne tło.
--- Koniec cytatu ---
Podmiane robiles w trybie administratora i na koncie administratora?Probowales tez zewnetrznego oprogramowania do zmiany tapety?
michalus:
Znalezione na jakims forum ;)
1. As an Administrator, reset the permissions on img0.jpg, and overwrite file with any other picture
2. Use third-party software (note: changes will likely not persist, untested)
yethwa:
--- Cytuj ---Podmiane robiles w trybie administratora i na koncie administratora?
--- Koniec cytatu ---
Inaczej się nie da podmienić, mało tego trzeba przejąć plik na własność żeby w ogóle móc choć zmienić nazwę oryginaalnego pliku img0.
--- Cytuj ---As an Administrator, reset the permissions on img0.jpg, and overwrite file with any other picture
--- Koniec cytatu ---
No, tylko co to znaczy "reset the permissions"?
Podmiana spowrotem na oryginalny plik przywraca oryginalna tapete.
michalus:
No to znaczy to co juz zrobiles przejales plik na wlasnosc.Obawiam sie ze z ta zmiana tapety to nie ma sposobu.Musialbys znalezc taka tapete ktora miala by dokladnie taka sama rozdzielczosc jak systemowa ba a z pewnoscia nawet i wage pliku.Tapeta w windows starter jes zalezna od plikow systemowych shell32.dll i themeui.dll.Z pewnoscia poprzez modyfikacje tych plikow dalo by sie cos zrobic.Najprostszym sposobem bedzie przesiasc sie na wersje oczko wyzej a to nie jest chyba problem
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej