Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 RTM build 7600.16385.090713-1255
pakierhakierxd:
lepiej torty:):D bo szybciej:D
naprawdę nie widziałem:P
tylko bez e widziałem:D
MasterHamster:
Jakie ma znaczenie w praktyce czy pobiorę wersje Retail czy OEM? Wiem, że do obu wersji są inne pule kluczy ale chciałbym używać "wersji testowej" aż do oficjalnej premiery (kiedy kuzynek z Symantec'a przyśle mi oryginalnego Enterprise'a ;)) Czy klucze które pojawią się w sieci będą przeznaczone dla Retail'a czy dla OEMa? I czy klucz ma właściwie jakieś znaczenie skoro i tak jak potraktuje dziada aktywatorem to klucz chyba nawet będzie niepotrzebny, huh? ???
michalus:
W praktyce nie ma żadnego znaczenia czy pobierzesz wersje OEM czy Retail.Kluczy w necie to raczej nie bedzie a jesli jakis juz sie pojawi to bedzie na czarnej liscie Microsoftu wiec z aktywacji samym kluczem to nici.Narazie nie ma skutecznej metody permanentnej aktywacji Windows 7.Mozna oszukac system dezaktywujac usluge licencjonowania oprogramowania badz dokonac aktywacji w trybie wersji ewaluacyjnej.Jedyna metoda oszukania systemu to SLIC 2.1+CERTYFIKAT+WAZNY KLUCZ OEM
MasterHamster:
--- Cytat: michalus w 28 Lipca 2009, 12:22:37 ---Jedyna metoda oszukania systemu to SLIC 2.1+CERTYFIKAT+WAZNY KLUCZ OEM
--- Koniec cytatu ---
Czyli wychodzi na to, że jednak lepszy OEM dla "testera" ;D?
mar[pl]:
moze ktos mi udzelic pytanie czy w tym RTM jest juz XPM czy trzeba sobie oddzielnie dociagnac ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej