Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

"Windows 8 Confirmed" Prace nad Windows 8 ruszyły!

<< < (23/29) > >>

Jooseph:
Albo "Touch the Window" w wolnym tłumaczeniu, według taniego słownika kupionego na ruskim bazarze: "Parcie na szkło" :P

tbgkol:

--- Cytat: Madzia w 16 Czerwiec 2009, 22:09:23 ---Jak bylo z wersja alfa win7? Dalo sie tego uzywac?

--- Koniec cytatu ---

Różnie to moze być... Taki w7 dał się używać... Ale LH i jego alfy to była porażka, szczególnie ostatnie buildy jak 4083 i 4093...

--- Cytat: goblinus w 16 Czerwiec 2009, 23:25:03 ---Czytałem jakoś na początku tego roku oficjalną wypowiedź jakiegoś gościa z MS, który mówił, że windows 8 będzie zbudowany na całkowicie nowym jądrze, który jest obecnie w fazie "zarodka" i ukończony system nie  będzie miał nic wspólnego z win vista i 7 (a windows 7 ma to samo jądro co vista, żeby znowu nie było problemów z kompatybilnością). Gadał jeszcze, że win8 będzie wyposażony w funkcję umożliwiającą uruchomienia wszystkich dostępnych programów przeznaczonych na poprzednie systemy windows, począwszy od win95. Była mowa jeszcze o tym, że win8 będzie ostatnim systemem z rodziny "windows", jednak nie będzie to koniec systemów operacyjnych od microsoft, tyle że następne systemy będą nastawione na obsługę poprzez dotyk.

--- Koniec cytatu ---

Oficjalnej wypowiedzi żadnej nie było i ja tym infie wogóle nie słyszałem... :P A tak czy tak nie będzie tylko na pewno OS sterowany przez dotyk... Bo takiemu np. mnie nie chciałoby mi się ruszać i ciśgle wymachiwać rękami na ekranie..... Zresztą ekran by się szybko brudził i żadna z tego przyjemność....

P.S. Daj link do tej wypowiedzi(z przynajmniej 2 wiarygodnych źródeł).

Gustaw:
czyżbym miał prorocze sny <lol> ?

Rigazz:
sny o komputerach :P fajnie

goblinus:
To wedgług microsoft komputer nowej generacji i pod niego będą powstawać nowe systemy, http://www.youtube.com/watch?v=2y59x-DfuIk to coś było zaprezentowane na jakiś targach w ubiegłym roku. A link który znalazłem do tej wypowiedzi jakiegoś czubka z MS jest nie aktywny, szukam dalej jak znajdę to wstawię ;]

Edit: to było na targach CES 2008

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej