Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
7232.0.amd64fre.winmain.090610-1900.client_en-us.ultimate.vhd
kowalmisiek:
--- Cytat: Sephiroth w 15 Czerwiec 2009, 13:04:13 ---A właśnie, mam pytanie co do VHD (sorry, że takie "noob'owskie").
W jaki sposób mam zainstalować system z VHD? Skopiować gdzieś na dysk (np. do C:\windows7.vhd) a potem jakoś dodać go do boot managera? ??? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
--- Koniec cytatu ---
Da sie przerobic starsza wersje obrazu iso na ta z 7232 ale nie wiem dokladnie jak. Trzeba bylo by poczytac. Sa takie przerobki na torrents.ru np systemu 7231. I dziala ona jak normalny instalator.
Hadron:
No ja już czekam na nowego bulida :D
Ciekawe czy będą jakieś istotne zmiany oprócz w/w tapety...
sCooBy^:
--- Cytat: Madzia w 15 Czerwiec 2009, 13:12:32 ---Musisz przerobic vhd na iso i potem zainstalowac. Tak pisali na forum.
--- Koniec cytatu ---
Najprościej Madzia jest zamontowanie takiego obrazu VHD jako dysk systemowy, do tego wystarczy konsola odzyskiwania z płyty instalacyjnej Windows 7 i:
bcdedit /copy {current} /d “Windows 7”
bcdedit /set {GUID} device vhd=[c:]\vhd\win7b.vhd
bcdedit /set {GUID} osdevice vhd=[c:]\vhd\win7b.vhd
bcdedit /displayorder {GUID} /addlast
bcdedit /set {GUID} description “Windows 7 - VHD”
bcdedit /set <guid> detecthal on
Restart i normalnie odpalasz system a dysk vhd widoczny jest w systemie jako normalny dysk c:
Aby przerobić, uruchamiasz narzędzie sysprep (C:\Windows\System32\sysprep), zaznaczasz "Generalize", zamykasz system na Virtual PC, odpalasz płytę WinPE, następnie z zapieczętowanej partycji (sysprep) tworzysz plik install.wim komendą:
imagex /compress maximum /flags "Ultimate" /capture D: C:\install.wim "Windows 7 Ultimate"
podmieniasz install.wim na obrazie np. 7229 na wygenerowany i jazda ;D
robert79513:
A iso to co wyszlo z mody? :-\
Miron to ja poprosze tylko nowa tapete :) bo nie dawno instalowalem 229 na czysto i nie mam zamiaru go zmieniac na jakies vhd :P
Co do wygladu systemu to MS ma wprowadzic drobne zmiany wizualne
Oto zrodlo:
http://www.neowin.net/forum/index.php?s=19f1c4f07ab695c5163b62bf5c4d13f3&showtopic=783956
luk4s:
7232.0.amd64fre.winmain.090610-1900.client_en-us.ultimate.vhd dostępny na wzor.
tu był obrazek ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej