Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Polskie ISO Windows 7 build 7229!
tombusz:
W odpowiedzi na pytania:
co do poprawek, to postępowałem zgodnie z instrukcją, która znajduje się na tym forum, aczkolwiek wprowadziłem do niej jeszcze drobne modyfikacje:
-usunięcie z plików lang.ini (jeden znajduje się luzem w sources, drugi zapakowany w boot.wim) informacji o języku angielskim - stąd brak możliwości wyboru języka podczas instalacji - dostępny tylko polski. Można przełączyć na angielski w Panelu Sterowania, ale dopiero po zakończeniu instalacji.
-dodatkowo podmiana pliku bootfix.bin, na polski.
-podmiana pliku user32.dll.mui na zpatchowany.
Potrzeba mi jeszcze porady, bo może ktoś wie, podczas bootowania z płytki pokazuje się napis Windows is loadind files i pierwszy boot screen jest po angielsku, ktoś wie jak to przerobić na polski? Może jeszcze trzeba dodać w boot.wim?
Pozdrawiam
McVein:
Jest tu możliwość dawania piwa :) :D
Gratuluje naprawdę dobra robota.
Co do pierwszego napisu po zabootowaniu plyty to go nie zmienisz (chyba) Vista Pl też tak ma mino iż jest polską edycją oficjalną. Co do pierwszego bootscreen-a to sie nie wypowiem bo nie wiem czy da rade to zmienić na pl.
Wojtek:
Kiedyś tworzyłem CD Startowy oparty na WinPE w WAIK.
Nie pamiętam już szczegółów (sporo czasu minęło od tego momentu), ale wersja używanego pakietu WAIK (pl/ang) determinowała sposób, w jaki wyświetlany był dialog początkowy (pokazywany podczas uruchamiania obrazu stworzonego w tym środowisku). Można próbować wspominany tekst zmienić - pytanie tylko czy warto?
Świetnie, że podchodzisz do sprawy z zaangażowaniem, ale czasem szkoda tracić energię i czas na usunięcie jednego napisu w języku angielskim - w końcu ten build utrzyma się tylko kilka tygodni - za chwilę wycieknie kolejny build, do RTMa też już niedaleko i zainteresowanie 7229 jest tylko tymczasowe.
tombusz:
Masz rację, Wojtek, wiem że to i tylko tymczasowe. To miała być wiedza ot, tak na przyszłość.
thekaczynsky:
Obraz idzie na shell 1000/1000 mbps wiec jak sie sciagnie seed bedzie miodzio. Pozdro dla autora !!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej