Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
czym nagrywacie?
Wojtek:
Zerknijcie na ten program (wklejam adres do informacji o obsłudze LightScribe, ale aplikacja potrafi znacznie więcej) : http://cdburnerxp.se/help/kb:5
robert79513, rav2187, grzegorz7853, yagi ... zastanawia mnie dlaczego tak mocno krytykujecie Nero ...
Rozumiem, że pakiet rozrósł się do wielkich rozmiarów i że większości z jego aplikacji przeciętny użytkownik nie wykorzysta, ale ... męcząc się z Nero sami jesteście sobie winni. Wystarczy wybrać instalację niestandardową, odznaczyć irytujące Was części pakietu i po sprawie ... 30 sekund jednorazowej roboty podczas instalacji.
Nero Burning ROM (pojedyńczy program) wygląda od lat niemalże tak samo (wersje 8 i 9 nie są tu wyjątkami), a jest bardzo wygodny i funkcjonalny - nie trzeba wcale instalować go z 'przyległościami'.
Więc moja rada - zainstalujcie tylko Nero Burning ROM i wymagane przez Was dodatki, uruchomcie Nero Scout i wyłączcie jego autostart - Nero stanie się lekke i szybkie.
Polecam też CDBurnerXP - lekki jednoplikowy program o sporych możliwościach.
Gdyby tylko testował zapisane ISO, uznałbym go za godnego konkurenta dla Nero.
lordzik24:
Nie krytykuje 'mocno' nero. Jest dobry, ma dużo funkcji, programów. Ale nie za bardzo dokładnie zrobionych. Mimo to wole nero od innych. Ale że mi nie potrzebny "kombajn multimedialny", to używam wersji skrojonej... Szybciej się włącza i mniej na dysku zajmuje. Od razu po instalacji.
A dziewiątka naprawde długo się instaluje powoli 'chodzi' (ale nagrywa płyty normalnie, po prostu aplikacja 'zamula')
michau:
Samo Nero Burning ROM i Alcohol 120% i nic więcej nie potrzeba :)
Gustaw:
--- Cytat: robert79513 w 14 Czerwiec 2009, 16:40:28 ---Program jest ciekawy i napewno lepiej wykonany niz nero ale szukalem info w necie i sie okazuje ze on lightscribe nie obsluguje :-\
--- Koniec cytatu ---
Co do lightscribe to zobacz w glownym menu na samym dole masz zakladke : drukuj i twórz: okładki , etykiety itp... moze tam cos znajdziesz!!
beholder:
Polecam Alcohol 120%, przez długi czas nagrywałem z Nero, ale stwierdziłem, że nie potrzebuję takiego kombajnu. I zawsze miałem z Nero przygody jeśli chodzi o nagrywanie obrazów płyt dvd bądź filmów dvd-video. Z Alcoholem nie mam problemów ( ;D)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej