Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

czym nagrywacie?

<< < (7/13) > >>

Mondek:
Darmowy CDBurnerXP

--- Cytuj ---CDBurnerXP jest darmowym programem do nagrywania płyt stanowiącym dobrą alternatywę dla pakietu Nero czy też innych programów. Za jego pomocą można nagrywać płyty CD-R i CD-RW, DVD±R/RW, Blu-ray oraz HD DVD. Możliwy jest również zapis oraz tworzenie obrazów ISO. Podstawowe możliwości programu:

* Możliwość kopiowania płyt "w locie" bez tworzenia obrazu na dysku
    * Obsługa technologii ochrony przed wystąpieniem błędów opróżnienia bufora nagrywarki (BurnProof itp.)
    * Obsługa nagrywarek IDE, USB, IEEE1384, SCSI
    * Importowanie i eksportowanie sesji
    * Zgrywanie płyt audio bezpośrednio w formacie:
      WAV (nieskompresowany PCM)
      MP3 (MPEG-2 Layer-3)
      WMA (Windows Media Audio)
      OGG Vorbis
    * Wypalanie "w locie" płyt audio z plików:
      Nieskompresowany WAV PCM
      Skompresowany WAV (GSM, ADPCM, DSP i inne)
      MP3 (łącznie z VBR)
      MP2
      VOX
      RAW
      WMA
      AVI (audio)
      G.726, G.723, G.721
      Ogg Vorbis
      MPC
    * Tworzenie i zapis obrazów ISO
    * Konwersja plików bin i nrg do ISO
    * Konwersja WAV -> MP3 i MP3 -> WAV
    * Program posiada wbudowany odtwarzacz audio oraz edytor audio i znaczników MP3
    * Program posiada wbudowany prosty edytor do tworzenia okładek na płyty audio i z danymi
    * Edytor znaczników MP3
    * obsługuje pliki FLAC oraz listy odtwarzania WPL
    * współpracuje z plikami projektów bazującymi na XML

Program komunikuje się z użytkownikiem w języku polskim.
--- Koniec cytatu ---

yagi:
Ja uzywam Nero Express 7 albo Ashampoo Burning Studio.

Nero 8 i 9 to wg mnie przerost formy nad trescia...

Gustaw:

--- Cytat: robert79513 w 14 Czerwiec 2009, 12:44:00 ---
--- Cytat: rav2187 w 14 Czerwiec 2009, 12:34:59 ---Kiedys uzywalem tylko NERO byl swietny do wersji 6 włącznie... pozniej zaniechalem instalowania tego kombajnu, to jest naprawde glupota zeby zwykly idealny program do nagrywania stał sie kupą niepotrzebnych aplikacji ;/ poracha, przeszedlem na Ashampoo jest lekki i nie muli kompa nic a nic :]

--- Koniec cytatu ---

To samo mysle o Nero

A co do Ashampo to mam kilka pytani gdzie jest funkcja lightcribe w wersji platnej i jak ustawic predkosc zapisu plyt?

--- Koniec cytatu ---

Predkośc ustawia sie przed samym nacisnieciem guzika "nagraj" a dokladnie troszke wyzej od niego jest guzik "zmien opcje" i tam sie ustawia predkosc! a co do lightscibe to w glownym menu musi byc , ja uzywam darmowej wersji a wiec tylko tyle moge ci podpowiedziec!

robert79513:
Program jest ciekawy i napewno lepiej wykonany niz nero ale szukalem info w necie i sie okazuje ze on lightscribe nie obsluguje  :-\

McVein:
Ja właśnie też na początku gdy zacząłem używać Win7 jako głównego systemu to używałem ashampo buring studio, z tego co zdązyłem wywnioskować to wersja 8 i 9 zarówno w płatnej jaki darmowej edycji nie mają obsługi lightscibe. A skoda bo program jest ciekawą alternatywą dla nero. Na dzień dzisiejszy używam Nero 8.3.13.0 Europe Lite bo właśnie ma obsługę lightscibe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej