Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 w Polsce - popularność rośnie?
Czujny:
Źródło
http://technologie.gazeta.pl/technologie/1,82011,6708970,Windows_XP___wciaz_absolutna_dominacja_w_Polsce.html
Co prawda sam obrazek jest amatorski strasznie ale co nie co można z niego wyciągnąć ;)
Gazeta wzięła informacje od ranking.pl
i gwoli ścisłości:
--- Cytuj ---Poza zestawieniem znalazły się: Windows ME, Symbian, Windows NT, Windows 95, Windows CE, SunOS, FreeBSD, WebTV, HPUX, MorphOS, QNX, PalmOS, NetBSD, AmigaOS, OpenBSD, OS/2, BeOS, Windows 3.1, AIX, Irix, UnixWare, SCO, OSF ponieważ nie osiągnęły wymaganego pułapu 0.1% w ostatnim tygodniu.
--- Koniec cytatu ---
i
--- Cytuj ---Legenda:
System operacyjny - podstawowe oprogramowanie pozwalające korzystać z komputera
Odsłona – zdarzenie polegające na obejrzeniu przez internautę strony, w kodzie której umieszczono skrypt zliczający badania gemiusTraffic (więcej)
--- Koniec cytatu ---
(te liczby w tabelce to ilość odsłon właśnie jak zrozumiałem.)
Może ktoś z forumowiczów znalazł jakieś dane dotyczące tego ilu Polaków ma zainstalowanych nowy system? ;>
sCooBy^:
Zara Linuxa przegoni hihihi ;D
lordzik24:
No i pięknie. Jeszcze w sklepach nie ma, a już w górę nieźle leci :D
Czujny:
dokładnie, zauważcie, że do 3 miejsca juz teraz niewiele win7 brakuje ;)
Ale swoją drogą jestem ciekaw jak to się zmieni, wiadomo że mocno skoczy sprzedaż win7 ale ciekaw jestem jaki procent beta userów zakupi w ciagu roku pełną wersję sklepową.
d3tr0:
gdzieś jest w tematach że vista sp2 wcale nie jest już taka zła, a nawet ktoś napisał że win 7 jest wolniejszy
jeśli to sie poprawi do oficjalnego wydania win7 to maksymalnie 2-3 miejsce, xpeka nie przebije bo jednak wymagania ma
dla porównania instalowałem świeżo xp na lapie i po uruchomieniu zjada 100mb ramu a seven odpowiednio 610mb
w dodatku na mojej grafice GTA4 przycina sie na sevenie, na xpeku sp3 bez problemu działa w default
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej