Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

camera internetowa microsoft life cam vx3000 na win 7 RC

(1/3) > >>

anioleczek4441:
Witam! Mam problem z instalacją sterowników do tej kamery. Sciągałam najnowsze sterowniki ale nie instaluje ich do końca. Mikrofon działa lecz gdy chcę włączyć obraz z kamery automatycznie wyłącza mi się komputer. Na XP chodzi idealnie. Czy ktoś mógłby mi pomóc?

topiq:
Nie wiem jakie sterowniki instalujesz, czy z visty czy do Win 7 ale spróbuj pobrać stąd http://www.microsoft.com/hardware/windows7/support.mspx lub pobrać z Windows Update. Przed tym usuń obecne sterowniki.

anioleczek4441:
Niestety instalacja nie powiodła się. Sciągnęłam podany sterownik, i zaczęłam instalację. Zaczął pobierać i instalować po czym pojawił się komunikat setup did not complete downlanding and installing files to your computer. Please run setup again to continue this process i za każdym razem po próbie instalacji ten sam komunikat. Przez Windows Update instaluje tylko mikrofon i przy próbie uruchomienia obrazu z wideo ta sama sytuacja - komputer uruchamia sie ponownie. Wiecie jaka może być przyczyna?

topiq:
Instalujesz przy podłączonej kamerce czy podłączasz ją dopiero kiedy instalator o to prosi ?

anioleczek4441:
instaluję na odłączonej

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej