Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Sterowniki z Windows Update i wieczne "Spróbuj ponownie później" ...

<< < (3/4) > >>

Wojtek:

--- Cytat: McVein w 07 Czerwiec 2009, 23:24:16 ---Bo musisz to wymusić. Od instaluj wszystkie sterowniki od drukarki. Wejdz w urządzenia i drukarki kilknij na dodaj drukarke i dodaj lokalną drukarke kilknij na dalej wybierz port po ktory drukarka jest podlączona i kilnij dalej. Teraz masz okno wyboru sterownika po lewej firmy po prawej modele. Pod modelami masz przycisk windows update kilknij i czekaj moze to potrawać na 10 minut albo dluzej. Po tym bedziesz wiedzial co robic. :)

--- Koniec cytatu ---

Dzięki za szczegółową instrukcję - ale dokładnie to samo robiłem (od samego początku) :)
Właśnie po kliknięciu na "Windows Update" otrzymuję komunikat "System Windows nie może pobrać listy urządzeń z rozszerzenia Windows Update. Spróbuj ponownie później". Pojawia się po minucie-dwóch oczekiwania.

McVein:
sorka za nie doczytanie.

Generalnie mi to wyglada na problem lezączy albo w sterowniku od karty sieciowej albo w podsterowniku od firewall-a, choć jak sam wspomniałeś firewall odpada więc zostaje karta sieciowa.

Wojtek:

--- Cytat: McVein w 07 Czerwiec 2009, 23:38:39 ---sorka za nie doczytanie.

Generalnie mi to wyglada na problem lezączy albo w sterowniku od karty sieciowej albo w podsterowniku od firewall-a, choć jak sam wspomniałeś firewall odpada więc zostaje karta sieciowa.

--- Koniec cytatu ---

Tylko dlaczego Windows Update działa (instaluje aktualizacja, MS Silverlight, itd.), a nie chce pobrać jedynie listy dodatkowych sterowników?
Tak na próbę wrzuciłem inne sterowniki ale sytuacja nie zmieniła się ...

McVein:
Kurcze nie wiem co ci poradzić. A firewall-a jakiego uzywasz?

Wojtek:

--- Cytat: McVein w 07 Czerwiec 2009, 23:53:10 ---Kurcze nie wiem co ci poradzić. A firewall-a jakiego uzywasz?

--- Koniec cytatu ---

Windowsowego (i wyłączałem go podczas prób rozwiązania problemu).
Generalnie - sprawa wydaje się prosta, a nie jest tak łatwo pozbyć się kłopotu :)
Kombinowałem na różne sposoby, sprawdzałem ustawienia i poziomy zabezpieczeń IE, łącza, routera, dostępność windowsupdate.microsoft.com itp. i wielkie nic.

Pozostanę chyba z tym 'gwoździem' aż nie olśni mnie któregoś pięknego dnia.

Póki co ściągnąłem ręcznie brakujący sterowniki z http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Home.aspx - to rozwiązanie kłopotu z drukarką, chociaż nie z Windows Update.

Dziękuję za rady :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej