Windows 7 - sukces czy kolejna porażka?

Zaczęty przez michau, 14 Luty 2008, 16:42:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jaki będzie?

Sukces
14 (100%)
Porażka
0 (0%)

Głosów w sumie: 14

ziebal

Gość
IP zapisane
Cytat: michau w 15 Marzec 2008, 19:38:19
A co to ten Phoedo?

Phoedo to animowana przeglądarka zdjęć i multimediów z podziałem na okres powstania, linią czasu i innymi opcjami do segregacji i zarządzania plikami. Coś podobnego jest w Windows Media Center w Viście, ale to nie do końca tak miało wyglądać. Praktycznie w żadnym buildzie Longhorna nie pokazano pełnego Phoedo - takiego jak na obrazkach koncepcyjnych Windows Longhorn.

Widziałem kiedyś Windows XP z działającym prototypem Phoedo, nawet nieźle to wyglądalo - całość działała na WPF, ale nie pamiętam gdzie to było...

Tu jest Phoedo z Longhorna 4039: http://latwy.com/42
A tutaj jak miało wyglądać: http://latwy.com/43

michau

Ekspert
IP zapisane
Bardzo ciekawy ten Phoed. Efekt końcowy który jest na drugich screenach bardzo ciekawy :) Może 7 się doczeka podobnego rozwiązania?

ziebal

Gość
IP zapisane
Cytat: michau w 16 Marzec 2008, 20:53:12
Bardzo ciekawy ten Phoed. Efekt końcowy który jest na drugich screenach bardzo ciekawy :) Może 7 się doczeka podobnego rozwiązania?

To chyba jest bardziej tworzone jako rozwiązanie dla Media Center. Miejmy nadzieję, że Seven się doczeka, bo to dość ciekawy pomysł.

michau

Ekspert
IP zapisane
Fajnie jak było to dodane do 7 zamiast IE czy WMP bo i tak ich nie używam. A taka przeglądarka to dobry pomysł.

ziebal

Gość
IP zapisane
Cytat: michau w 17 Marzec 2008, 16:09:40
Fajnie jak było to dodane do 7 zamiast IE czy WMP bo i tak ich nie używam. A taka przeglądarka to dobry pomysł.

IE jest częścią systemu i z tego nie zrezygnują  ;)

Co do WMP to wersja 11 jest calkiem znośna i z niej korzystam, na zmianę z foobarem... Ale bez WMP jest wersja "N" systemu to sobie zainstalujesz  ;D

michau

Ekspert
IP zapisane
A czy nie powinno być tak samo z IE jak z WMP?

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
Masz na myśli wersje Windows bez IE ? Jak bym wtedy ściągnął Firefoxa lub Operę gdyby nie było IE. Można użyć wiersza poleceń i narzędzia ftp, ale wytłumacz typowemu człowiekowi jak się korzysta z cmd :P

Co do Phoedo to bardzo fajna wersja jest w buildzie 4093 Longhorna, jednak cały ten build nie jest zbyt stabilny :(
A jeżeli już jesteśmy w temacie technologii Longhorna, których nie ma w Viście to co sądzicie o WinFS ?

ziebal

Gość
IP zapisane
Cytat: michau w 17 Marzec 2008, 18:03:29
A czy nie powinno być tak samo z IE jak z WMP?

Nie, pisałem, że bez IE system działa bardzo niestabilnie, przynajmniej XP... :)

michau

Ekspert
IP zapisane
Cytat: urban92 w 17 Marzec 2008, 23:30:07
Masz na myśli wersje Windows bez IE ? Jak bym wtedy ściągnął Firefoxa lub Operę gdyby nie było IE. Można użyć wiersza poleceń i narzędzia ftp, ale wytłumacz typowemu człowiekowi jak się korzysta z cmd :P

Ten kto używa Firefox`a na pewno ma zawsze najświeższą wersję u siebie na dysku więc problemu niema.

urban92

Ekspert
IP zapisane
No w sumie tak, ale chodzi mi o nowych użytkowników.

michau

Ekspert
IP zapisane
Cytat: urban92 w 18 Marzec 2008, 18:05:19

To Wszyscy nie mają Firefoxa?  :o

ziebal

Gość
IP zapisane
Cytat: michau w 18 Marzec 2008, 20:17:05
Cytat: urban92 w 18 Marzec 2008, 18:05:19

To Wszyscy nie mają Firefoxa?  :o

Ja np. nie mam.

ziebal

Gość
IP zapisane

urban92

Ekspert
IP zapisane
Ja zainstalowałem to Safari 3.1 i spodobało mi się, zostawiłem. Ale i ak Opery będe używać, a Safari jako ciekawostkę będe miał ;) 3.1 to chyba oficjalna wersja finalna :)