Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 build RTM Escrow

<< < (2/7) > >>

tbgkol:
Ej tam ludzie! W skrócie:

RTM-relase to manufacture-czyli wersja ostateczna, czyli taką jak kupicie w sklepie. Np. Wersją RTM Visty był 6000.
Escrow-takie ostatnie ostateczne wydanie przed jakąś wersją, np. RC Escrow-ostatnie wydanie przed wydaniem RC. Tak więc RTM Escrow-ostatnie wydanie przed wydaniem RTM, czyli na tym etapie jest tylko kosmetyka i drobne, drobniusieńkie poprawki, jak literówki w wyrazach lub tym podobne. :D

goblinus:
Na zagranicznym forum ten obrazek jest już od trzech dni i napisali tam, że jest to fake... :]

Wojtek:
Escrow to nie tyle ostateczne wydanie, co zamrożenie kodu.
Jeżeli w wersji Escrow nie zostaną napotkane rażące błędy, dany build uzyska status, który towarzyszy dopiskowi 'Escrow'.
Beta Escrow staje się Betą, RC Escrow staje się RC, RC2 Escrow staje się RC2, itp. :)

urban92:
A może mi ktoś prosto wytłumaczyć jakim cudem tworzą w tej chwili 3 gałęzie kodu ?? winmain, win7sp i win7ids ??

silvereu:

--- Cytuj ---A może mi ktoś prosto wytłumaczyć jakim cudem tworzą w tej chwili 3 gałęzie kodu ?? winmain, win7sp i win7ids ??
--- Koniec cytatu ---

Heh no właśnie, bo np. widziałem screeny Windows 7 z dopiskiem Service Pack 1. ???

Gdzie tej SP1, jak RTM nie ma. :-\

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej