Windows 7 - 6.1.7201.0.winmain_win7ids_sp.090601

Zaczęty przez miron, 03 Czerwiec 2009, 16:51:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czujny

Ekspert
zast. red. prow. Komorkomania.pl
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
nie narzekajcie, człowiek robi łaskę wstawiając to a wy tworzycie jakieś wymagania. Może ma sesję? ;)
no i nie umrzecie mając na razie tylko angielski... mam wrażenie, że kilkoro z Was nabija sobie po prostu w ten sposób, część świadomie.

Cytat: Zbychu w 06 Czerwiec 2009, 19:41:34
Dokładnie... zresztą angielski w oczy nie szczypie... zrozumiałbym sytuację, gdyby to był chiński język... ale angielski....?

Czy Wy też macie problem z zapamiętywaniem haseł przez Internet Explorer 8?

U mnie wszystko działa :) aczkolwiek IE8 nie chodzi odczuwalnie szybciej tak jak mówliście. Wg mnie działa tak samo jako w RC7100 ;)

Tak, był też problem z ikonką wmp ale wystarczyło przypiąć tą drugą a odpiąć tą pierwszą :)

niestety po przeniesieniu folderów z left4dead lub baldur's gate saga to gry nie działają. BG sie nie uruchamia a left4dead wyłącza sie samoczynnie po kilkunastu minutach.
W sumie większych różnic nie zauważyłem.
A, mnie też podniosła się ranga grafiki w grach :)
muszę coś jeszcze zrobić, żeby system widział pełne 4GB anie 3.19..
To znaczy widzi 4GB ale usable jest 3.19. Płyta obsługuje 4GB a system mam 64bit..
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Cytat: barthd w 06 Czerwiec 2009, 19:42:31
aczkolwiek IE8 nie chodzi odczuwalnie szybciej tak jak mówliście. Wg mnie działa tak samo jako w RC7100 ;)
Dziwne... u mnie jest znaczący przyrost prędkości ładnowania. Dosłownie widoczny gołym okiem.

Cytat: barthd w 06 Czerwiec 2009, 19:42:31
muszę coś jeszcze zrobić, żeby system widział pełne 4GB anie 3.19..
To znaczy widzi 4GB ale usable jest 3.19. Płyta obsługuje 4GB a system mam 64bit..

Opcja Memory Reamp Feature w BIOS'ie.

Sotom

Ekspert
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
To ja Wam zadam takie pytanie.
Na cholere instalujecie ang wersje Windowsa skoro nie znacie tego jezyka i potrzebujecie LangPacka?
Po co? Aby byc fajnym ze macie nowy build?

lordzik24

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Siedlce
IP zapisane
No mi się wydaje że większość tak robi...;/
Ja np pobieram żeby spawdzic jakie zmiany. Lipy mi nie potrzebne, ale jakoś z nimi ogólnie lepiej :)

michau

Ekspert
IP zapisane
Temat ogarnięty, proszę trzymać się wątku głównego.

Max

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
Jedno sprzątanie nie pomoże ;)

Kiedy możemy oczekiwać LIPów?
Windows Se7en x86 HAIL SEVEN!
Xubuntu 10.10 x64

Poprzednio znany jako MikeHunt, teraz zmieni³ nick na krótszy. :P

michau

Ekspert
IP zapisane
Oczekiwać można cały czas, a kiedy będą to tego nikt nie wie.

I proszę już 100 razy nie pytać kiedy będą.

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Build - 7100, 7137 - błąd związany z brakiem dzwięku w prawym głosniku przez parę minut po uruchomieniu systemu.
Build - 7201 - dźwięk działa bezbłędnie.

Creative "X-Fi" Xtreme Audio (oficjalne sterowniki) + Microlab Solo 7c.

Dabman

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
moze mi ktos wyjasnic w tym temacie kilka slow.
Server / Client, nie rozumiem tego wcale, wiem czym jestserver i klient, lecz nie rozumiem tego w kontekscie windows 7, na czym to polega, oraz jakie sa roznice, czy wesja server jest dostepna w jakis sposob do zdobycia.
Oraz oco chodzi z tym WZOR ?

tommy504

**
Użytkownik
IP zapisane
Windows 7 tak jak Vista tez będzie w wersji dla serwerów - server i dla potencjalnego użytkownika - client

Nie słyszałem, że by wersje serwerowe wyciekły; a i po co? toż to samo co client z modyfikacjami specyficznymi dla serwerów(korporacyjne użycie) :)

www [dot] wzor [dot] info to strona m.in z leakami windowsów :) od soboty nie działa :)

tbgkol

Ekspert
"Live together, die alone, man."
Miejsce pobytu: Tarnobrzeg
IP zapisane
Ooo, to byłą wersja serwerowa Visty? O jak miło się dowiedzieć...

Nigdy nie bylo, żadnej oddzielnej wersji serwerowej i klienckiej Visty i nie będzei, bo:
Vista jest docelowo systemem klienckim,a jej odpowiednik Windows Server 2008 jest docelowo systemem serwerowym.

I tak jak i tu:
w7-kliencka wersja, 2k8 r2-serwerowa wersja. OCzywiście oba systemy pewnie będą mocno powiazane jak Vista i 2k8, gdzie Service Packi są wspólne i nawet nazwy buildów są wspólne. ;)
Odszed³em z powodu chamstwa michaua. ;)

tommy504

**
Użytkownik
IP zapisane
Panie Vista jest budowana na 2K8 jak ty to piszesz, maja takie same flaki

W W7 wersja serwerowa będzie to jako 2K8 R2

Co nie zmienia faktu że Vista i W7 jest z tej samej gałęzi, tylko W7 jest unowocześniony

Nie chce mi się teraz szukać, ale Vista SP1 i W7 maja początkowe cyferki 6.1.xxxxxx

hubert1

Ekspert
"bo licz± siê wspomnienia, prawda, prawda" :D
Miejsce pobytu: Bydgoszcz
IP zapisane
Cytat: tommy504 w 08 Czerwiec 2009, 16:12:45

Co nie zmienia faktu że Vista i W7 jest z tej samej gałęzi, tylko W7 jest unowocześniony

Nie chce mi się teraz szukać, ale Vista SP1 i W7 maja początkowe cyferki 6.1.xxxxxx

wkradł się błąd. Vista sp1 to build 6.0 6001, a windows 7 ma 6.1 i np 7200

tbgkol

Ekspert
"Live together, die alone, man."
Miejsce pobytu: Tarnobrzeg
IP zapisane

Odwrotnie, 2k8 jest zbudowany na Viście(chyba ;p).

Kurcze no... Tłuc ludziom, a oni i tak nie zrozumieją. Kazdy następny system jest unowocześnieniem starszego. I co z tego ze Vista ma 6.0, a w7 6.1?:> Numer jądra taki jest tylko dlatego, by zapewnić większą kompatybilność wsteczną, co nie znaczy że zmiany w jądrze nie są tak duże, żebynie zasługiwały na 7.0...
Odszed³em z powodu chamstwa michaua. ;)

BruTUs

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: England
IP zapisane
Cytat: tbgkol w 08 Czerwiec 2009, 19:10:48

Odwrotnie, 2k8 jest zbudowany na Viście(chyba ;p).

Kurcze no... Tłuc ludziom, a oni i tak nie zrozumieją. Kazdy następny system jest unowocześnieniem starszego. I co z tego ze Vista ma 6.0, a w7 6.1?:> Numer jądra taki jest tylko dlatego, by zapewnić większą kompatybilność wsteczną, co nie znaczy że zmiany w jądrze nie są tak duże, żebynie zasługiwały na 7.0...

2K8 R2 (R2) jest na siodemce zrobiony!!! a 2k8 na viscie, mam sciagniete 2k8 r2 i wiem co to jest a tu podkladka dla wszystkich:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Windows_Server_2008_R2

a w dodatku w readme instalki jest cos takiego:
"Readme for the Preliminary Release of Windows Server 7 Operating System"
Intel i5 2500k@4.5GHz/Gigabyte G1 Sniper 3/Corsair H100/16GB Corsair Veng.1600MHz/CORSAIR 1200W/2xSSD Samsung 830 128GB Raid0/4x150GB Velociraptor Raid0 i 1TB/2xSapphire 7970 3GB/SB X-FI TITANIUM HD/LG 47" HD 3D/ LG 22" HD/Logitech G27/Logitech Perf.MX/LG BD/CM HAF932/NZXT/Monster Insp.